“Преговорите за Шенген продължават и те ще свършат, така че

...
“Преговорите за Шенген продължават и те ще свършат, така че
Коментари Харесай

Денков: Преговорите за Шенген продължават и ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия

“Преговорите за Шенген не престават и те ще свършат, тъй че да отчетат терзанията на Австрия. Всякакви апел от общ темперамент не оказват помощ с нищо. Ако беше толкоз елементарно, то служебният кабинет да го беше направило ”. Така министър председателят акад. Николай Денков разяснява думите на президента Радев, че държавното управление не прави задоволително за присъединението ни в Шенген, предава БГНЕС.

“Трябва успокоение, с цел да приключим договарянията ”, изясни още министър председателят.

Относно думите на президента, че болшинството в Народното събрание “изнасилва Конституцията ”, акад. Денков съобщи, че се отразяват избрани пристрастия на президента. “Ясно е че президентът е заинтригувана страна по отношение на измененията в Конституцията касаещи служебното държавно управление. Служебният кабинет пое дълготрайни контракти, което не е негова задача ”, безапелационен е министър председателят. Той напомни, че признатите промени са съгласувани както с Венецианската, по този начин и с Европейска комисия. “Ако някой счита, че Европейска комисия изнасилва Конституцията, то дано да го каже ясно ”, добави Денков.

Припомняме, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи одобриха измененията в Конституцията, част от който се лимитират пълномощията на президента при установяване на длъжностен министър-председател и служебни министри, а точно президентът ще би трябвало да избира за министър председател всред ръководителят на Народно събрание, шефът на Българска народна банка, омбудсманът на България и други представители на институциите в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР