Преговорите за сформирането на новото сръбско правителство започват днес и

...
Преговорите за сформирането на новото сръбско правителство започват днес и
Коментари Харесай

Тежък пазарлък в Белград! Започват преговорите за съставянето на новото сръбско правителство

Преговорите за сформирането на новото сръбско държавно управление стартират през днешния ден и ще продължат идващите седем дни, тъй че е изцяло действително Сърбия за има нова изпълнителна власт най-късно през последната седмица на август, оповестява белградското издание „ Вечерне Новости “.

Според информация на вестника сръбският президент Александър Вучич, който е и водач на спечелилата изборите през април Сръбската прогресивна партия, ще се срещне с ръководителите на партиите, за които се счита, че ще бъдат част от ръководещото болшинство, с цел да утвърдят главните правила на бъдещия кабинет. Това болшинство на процедура се очерта при гласуването за ръководителя на Народното събрание.

Това значи, че на договарянията със СПП би трябвало да дойдат социалистите, Съюзът на унгарците във Войводина, Партията на обединените пенсионери на Сърбия и Социалдемократическата партия на Сърбия, които общо имат 154 гласа дружно със СПП и поддържаха кандидатурата на Владимир Орлич за ръководител на Народното събрание на Владимир Орлич, написа вестникът.

Две имена се загатват като благоприятни условия за премиерския пост – сегашната министър-председателка Ана Бърнабич и министърът на финансите Синиша Мали, въпреки че не е изключено в последния миг да се появи някое трето име, отбелязва изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР