Преговорите за състава на правителството продължават. Това каза минисрът на

...
Преговорите за състава на правителството продължават. Това каза минисрът на
Коментари Харесай

Асен Василев е умерен оптимист за преговорите с ГЕРБ

Преговорите за състава на държавното управление не престават. Това сподели минисрът на финансите в оставка Асен Василев в изявление за бТВ.

" Има всевъзможни разновидности, Народното събрание избира държавното управление. Мария Габриел има правото да впише министрите в досието, която ще връчи на президента ", сподели Василев в отговор на въпрос дали ще бъде министър на финансите при ротацията.

Василев съобщи, че договарянията не престават и сега гледа на себе си като на човек, който си прави работата и желае да вкара България в еврозоната. Според него в този момент сме на финала на този развой. 

„ България би трябвало да довърши интеграцията в главните европейски структури – да приключим интеграцията със сухоземен Шенген, да влезем в еврозоната. Голяма част от сложните промени бяха осъществени през първите 9 месеца “, сподели той и добави, че в този момент промените, стартирани през първите 9 месеца би трябвало да се случат в същинския живот, а да не останат на хартия.

Според Василев самият факт, че продължава преговорният развой, е добър знак, самият той е оптимист. „ Основният фокус на договарянията е да се изготви документ, в който да се очертае по какъв начин ще продължим през идващите 9 месеца и до края на мандата. Трябва да се заложи законодателната стратегия и държавната стратегия за идващите девет месеца. Това е един много комплициран и упорит развой. Следващите месеци да се преоснове регулаторната рамка на страната, а това е доста сложна задача “, сподели той.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР