Преговорите за съживяване на международното споразумение за иранската ядрена програма

...
Преговорите за съживяване на международното споразумение за иранската ядрена програма
Коментари Харесай

Преговорите за иранската ядрена сделка са на деликатен етап

Преговорите за възкръсване на интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия са на внимателен стадий. Ръководителите на делегациите на Иран и на европейските страни по договорката са се прибрали вкъщи за къси съвещания и ще се върнат във Виена в понеделник, заяви иранската държавна осведомителна организация ИРНА, представена от Франс прес.

Преговорите в австрийската столица ще продължат през днешния ден и на следващия ден на експертно ниво.

Сега сме на стадий от договарянията, когато обсъждаме сложни въпроси. Темите, по които към този момент има реализирано кардинално единодушие, се отмятат документално, означи ИРНА.

Преговорите във Виена за възкръсване на иранската нуклеарна договорка бяха обновени в края на ноември след петмесечно спиране. Целта им е Съединените щати да се върнат в съглашението, а Иран да стартира още веднъж да съблюдава отговорностите си по него.

Вчера висшият представител на Европейския съюз за външната политика Жозеп Борел сподели, че атмосферата на договарянията се е подобрила, и предвижда, че е допустимо договарянията да се увенчаят с триумф "през идващите седмици ".

След като тогавашният президент Доналд Тръмп отдръпна през 2018 година Съединените щати от контрактуваното през 2015 година съглашение, страни по договорката с Иран остават Китай, Русия и трите европейски сили - Франция, Германия и Англия, показва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР