Преговорите за излизане на Великобритания от ЕС трябва да бъдат

...
Преговорите за излизане на Великобритания от ЕС трябва да бъдат
Коментари Харесай

Тереза Мей и Юнкер обсъждат темата за Брекзит

Преговорите за излизане на Англия от Европейски Съюз би трябвало да бъдат ускорени. За това се съгласиха по време на среща в Брюксел английският министър-председател Тереза Мей и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер , осведоми Българска национална телевизия.

Жан-Клод Юнкер : Никога не съм разбирал за какво публицистите, даже най-знаменитите, постоянно питат за изхода от срещата, преди тя да се е състояла. Ще се срещна с госпожа Мей довечера, ще приказваме и ще разберете резултатите.

Освен забързване на договарянията за излизане на Англия от Европейския съюз, в общата декларация се показва и общият интерес да бъде непокътнато съглашението за иранската нуклеарна стратегия, както и общата работа за усилване на сигурността на жителите в Европа и съответно в битката с тероризма.

Разговорите сред Мей и Юнкер се състояха три дни преди срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък и петък в Брюксел. Европейските водачи би трябвало да решат дали договарящите за Брекзит могат да преминат към втората фаза, която планува разискване на бъдещите търговски връзки. От позиция на Европейски Съюз няма задоволителен прогрес. Основният противоречив въпрос е какъв брой би трябвало да заплати Англия за " развода ". Според Брюксел сумата е сред 60 и 100 милиарда евро.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР