Преговорите в Афганистан вървят добре, каза днес президентът на САЩ

...
Преговорите в Афганистан вървят добре, каза днес президентът на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп: Преговорите в Афганистан вървят добре

Преговорите в Афганистан вървят добре, сподели през днешния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от Ройтерс. Американски чиновници обявиха тази седмицата, че е реализиран забележителен прогрес в договарянията за завършек на 17-годишната война в Афганистан, предава Българска телеграфна агенция.

Преговорите " не престават добре ", написа Тръмп в Туитър.

Талибаните обявиха, че не се стремят към монопол върху властта в бъдещо държавно управление в Афганистан, само че търсят способи за взаимно битие с афганистанските институции, показва Асошиейтед прес.

Говорителят на ислямистката формация Шахин Сухаил сподели, че откакто американските войски изоставен Афганистан, талибаните желаят да живеят с другите афганистанци, " да демонстрират толерантност между тях и да стартират живот като братя ". " Ние имаме вяра в един афганистански свят, който включва всички, в който всички афганистанци могат да намерят своето място ", съобщи той.

Това е най-помирителното изказване на талибаните до момента. То беше направено в миг, когато американският делегат, претрупан с уреждането на афганистанския спор, оповестява за прогрес в договарянията с талибаните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР