Преговорите с депутати не се случват по приемлив начин. Такава

...
Преговорите с депутати не се случват по приемлив начин. Такава
Коментари Харесай

Съветник на Румен Радев към БСП: Много е лесно да се каже, че Кирил Петков е виновен за всичко

Преговорите с депутати не се случват по допустим метод. Такава деликатна обстановка би трябвало да се развива пред очите на българските жители, в противоположен случай остават подозренията за договорка. Това не е добре освен за парламентаризма, а за самото държавно управление. Това съобщи ръководителят на Стратегическия съвет към президента Румен Радев проф. Александър Маринов в предаването " Още от деня “.

" Разминаването сред президента и държавното управление е подбудено от обстоятелството, че за шест месеца не бе реализирано нищо от декларираното авансово. Президентът разгласи, че към всяко държавно управление ще се отнася еднообразно “, акцентира той.

По мотив изгонването на съветските дипломати проф. Маринов съобщи, че преди да се предприеме това деяние е било нужно да има редица от стъпки, което не е било направено. " В случая става дума за описи с имена, само че без да има доказателства. Тук има сериозен проблем “, посочи съветникът на президента.

Проф. Александър Маринов не спести рецензиите си към Българска социалистическа партия: " Много е елементарно да се каже, че Кирил Петков е отговорен за всичко. Очевидно за БСП проблемът с изгонените дипломати към този момент е решен. Възможно е тази стъпка да е имала за цел да успокои гласоподавателите на БСП “, сподели той.

Според съветника даже този кабинет да мине, той щял да има доста компликации. " Този кабинет няма по какъв начин да се задържи дълго, тъй като дефиницията му е нежна. Системните въпроси са първи, а по-късно идват личностните. Рано или късно всеки ще би трябвало да се изправи пред гласоподавателите си. Аз чакам с неспокойствие да видя краткосрочната стратегия за активността на кабинета " Василев “, съобщи проф. Маринов и добави, че приоритет би трябвало да са ограниченията в помощ на хората поради инфлацията.

" Не виждаме и особени резултати в битката с корупцията. Имаше единствено акции и положителни планове “, стана ясно от думите му.

" Има Такъв Народ са една от парламентарните групи, които се държат обикновено и неоскърбително към президента. Отговорът е какъв е шансът за сформиране на държавно управление. Ако първият мандат не успее, при другите е още по-малко евентуално. Според мен шансът за сформиране на държавно управление с третия вид клонят към нула. Ключовият състав на едно служебно държавно управление зависи от целите, които ще има “, акцентира проф. Александър Маринов.

" Българската политическа система е в тежка рецесия. Трябва да се пренаредят пластовете от гласоподавателите. Това ще е един мъчителен развой. Няма да е изненадващо, в случай че идващият парламент е още по-фрагментиран “, позволи съветникът на Румен Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР