Преговорите на управляващите във Венецуела продължават в Барбадос. Това съобщи

...
Преговорите на управляващите във Венецуела продължават в Барбадос. Това съобщи
Коментари Харесай

Преговорите на властите във Венецуела продължават в Барбадос

Преговорите на ръководещите във Венецуела не престават в Барбадос. Това заяви самообявилият се за президент Хуан Гуайдо.

Конкретна дата обаче не е посочена. Норвегия остава медиатор сред двамата президенти - Николас Мадуро и Хуан Гуайдо.

В публично изказване на Министерството на външните работи на Норвегия се споделя, че договарянията ще се проведат тази седмица.

Мадуро даде обещание " положителни вести " и удостовери подготвеност за разговор в името на стряаната.

Това е ретият кръг договаряния от май насам.

Венецуела е наранена от политическа неустойчивост от януари насам, когато подкрепеният от Съединени американски щати водач на опозицията и ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за краткотраен президент в опит да замести настоящия президент Николас Мадуро.

Съединени американски щати и техните съдружници, в това число множеството страни от Европейския съюз, незабавно признаха Гуайдо, до момента в който Русия, Китай, Куба, Боливия, Турция и други показаха поддръжката си за Мадуро като единствен законен президент на страната.

Припомняме, че повече от 4 млн. души са бежанците от рецесията във Венецуела. Това оповестиха при започване на юни от Международната организация за миграция и Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.

Двете организации на Организация на обединените нации обявиха в взаимно изказване, че венецуелците в международен проект сега са една от най-големите групи, изселени от страната си.

Каракас упреква Съединени американски щати за рецесията в страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР