Преговорите между руската и украинската делегации започнаха в 12 часа

...
Преговорите между руската и украинската делегации започнаха в 12 часа
Коментари Харесай

Украйна и Русия преговарят в "Дома на рибаря"

Преговорите сред съветската и украинската делегации започнаха в 12 часа българско време. Стартът им закъсня поради логистиката на украинската делегация, която избра да стигне до Беларус през Полша, вместо да премине 150 км. през границата, защото това е към този момент зона, следена от съветските войски. 

Украинската делегация дойде преди час, а съветската от през вчерашния ден на обяд бе в Минск. Мястото на договарянията се пази в загадка, условно го назовават " Дома на рибаря " и е на брега на река Припят.

Украинският президент Зеленски съобщи, че договарянията няма да са в Гомел, а на границата. После се заприказва, че те ще се проведат на Граничен контролно-пропусквателен пункт Александровка/Вилча, само че по-късно и тази версия отпадна. После се заприказва, че ще са в най-близкия град - Наровля. Накрая започнаха да се популяризират фотоси от мястото на срещата, само че без да се прецизира къде е това място.

 

Рано следобяд през вчерашния ден офисът на украинския президент заяви, че украинска делегация се насочва в региона на река Припят, където ще се състоят първите договаряния с съветската делегация, която от сутринта е в Беларус. Първи за договарянията оповестиха от офиса на беларуския президент Лукашенко, който разговарял със Зеленски и се обадил и на Путин. 

В известието на украинската администрация на президента се споделя: " Александър Лукашенко пое ангажимент, че по време на пътуването до региона на р. Припят, договарянията и връщането в Киев на украинската делегация всички самолети, вертолети и ракети, ситуирани на територията на Беларус, ще останат на земята ". 

" Разбрахме се, че украинската делегация ще се срещне с съветската без предварителни условия на украино-беларуската граница, покрай река Припят ", заяви и украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР