Преговорите между Москва и Киев вече са невъзможни, тъй като

...
Преговорите между Москва и Киев вече са невъзможни, тъй като
Коментари Харесай

Песков: В момента няма условия за преговори с Украйна

Преговорите сред Москва и Киев към този момент са невъзможни, защото за тях няма условия нито де факто, нито де юре. Това сподели пред публицисти в понеделник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

„ Няма условия за тези договаряния сега нито де факто, нито де юре ", добави още Песков.

„ Чуваме изказвания от Киев, знаем правната аргументация за невъзможността за договаряния от страна на украинския режим, тъй че де факто може да се признае едно: няма условия за такива договаряния ", сподели Песков.

„ Що се отнася до апела за частична готовност, този развой е приключен. И тук предлагам да се съсредоточим върху думите и изказванията на президента на Русия. Но указът планува и други функционалности, нужни на Министерството на защитата ", разяснява Песков.

Според него „ наборът в границите на частичната готовност се е правил до постигане на откритата бройка, нужна за осъществяване на поставените задания от въоръжените сили, това е реализирано, по отношение на което наборът на жители в рамките рамката на частичната готовност беше спряна, приключена ".

„ Въпреки това, продължи Песков, „ в допълнение към набора на жителите за военна работа, частичната готовност включва и други ограничения, нужни за обезпечаване на дилемите на въоръжените сили - това е обвързвано с осъществяването на отговорностите на военнослужещите " и така нататък „ В тази част тя продължава да работи ", съобщи Песков.

„ Това се отнася и за този затворен пункт и така нататък ", сподели прессекретарят на президента.

По-рано народен представител от районното заседание на Псков Артур Гайдук се обърна към администрацията на президента на Руската федерация и по-късно разгласява отговор, в който по-специално се показва, че указът за частична готовност продължава, само че на 28 октомври 2022 година уведомлението и повикване на жители от запаса се правят и военни елементи се комплектуват единствено с доброволци.

На 28 октомври 2022 година министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу рапортува на президента за приключването на частичната готовност. По думите на Шойгу 300 хиляди души са били призовани, не се плануват спомагателни задания като част от частичната готовност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР