Преговорите между Манчестър Юнайтед и Борусия Дортмунд за трансфера на

...
Преговорите между Манчестър Юнайтед и Борусия Дортмунд за трансфера на
Коментари Харесай

Санчо е много близо до подпис с Манчестър Юнайтед

Преговорите сред Манчестър Юнайтед и Борусия Дортмунд за прехвърлянето на Джейдън Санчо са на финалната права. Според авторитетното немско издание „ Bild “, в последните часове обстановката към договорката за младия англичанин е била задвижена и всичко по нея е съвсем приключено.

Първата оферта на „ алените дяволи “ за крилото на стойност 72 млн. паунда е била отхвърлена от Дортмунд, само че по-късно се счита, че германците са приели второто предложение в размер на 80 млн. паунда.

В момента Санчо е част от националния тим на Англия на Евро 2020. Селекцията на Гарет Саутгейт се класира преди всичко в група „ D “ и на осминафинала ще премери сили с Германия във вторник (29 юни) на " Уембли “. До момента обаче 21-годишното крило е играл в едвам 6 минути досега в груповата фаза и това няма да усили цената му.

Борусия Дортмунд е оповестил 23 юли като последна дата за възможен трансфер на Санчо, като след тази дата „ вестфалци “ няма да одобряват предложения за звездата си. Те са избрали толкоз ранна дата, защото желаят да разполагат с време да намерят добър заместител на Санчо, в случай че той се върне в родината си.

От Манчестър Юнайтед желаеха футболиста още през предишното лято, като тогава цената му бе даже по-висока от сегашната, само че в последна сметка той остана на „ Сигнал Идуна Парк “ и през предишния сезон завоюва Купата на Германия с жълто-черната фланелка.

Сега обаче по всичко проличава, че юношата на Манчестър Сити ще облече екипа на градския им противник. По информация на британските медии договорът на Санчо ще бъде за 5 години, като той ще взема по 350 хиляди паунда на седмица. През последните два сезона в Бундеслигата той бе съществена фигура в Борусия Дортмунд и за този интервал изигра 82 мача във всички шампионати, в които се регистрира с 36 гола и 40 асистенции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР