Преговорите между Люис Хамилтън и Мерцедес за новия договор на

...
Преговорите между Люис Хамилтън и Мерцедес за новия договор на
Коментари Харесай

Хамилтън стопира преговорите с Мерцедес, иска много пари

Преговорите сред Люис Хамилтън и Мерцедес за новия контракт на 7-кратния международен първенец във Формула 1 още веднъж са спрели поради финансовите условия на водача. Информацията е на английския вестник The Daily Mail. 

Настоящият контракт на Хамилтън с отбора изтича в края на този сезон и двете страни постоянно са твърдели, че подновяването му е надали не условност. Дори се появиха изказвания, че финансовите условия не са спънка за новия контракт, само че се оказа, че тъкмо парите са това, по което не могат да се спогодят Тото Волф и Хамилтън.

Сега Люис се състезава за годишна заплата в размер на 27 милиона английски лири, по информация на The Mail, като ще получи и 15 милиона паунда бонус в случай че завоюва международната купа. С оглед на хода на сезона Волф очевидно ще си спести тези 15 милиона, само че Хамилтън желае тази сума да бъде добавена към закрепената му заплата от идващия сезон.

Също по този начин, Люис желае да подпише „ дълготраен контракт ”, до момента в който от отбора са подготвени да му предложат договор за един сезон с алтернатива за още един. И последната спънка е обвързвана с желанието на Хамилтън да остане привързан с Мерцедес след края на кариерата си на водач – британецът желае 10-годишен контракт, с цел да е дипломат на марката с годишна заплата от 10 милиона лири, като тази сума е била изрично отхвърлена.

„ Люис би трябвало да снижи финансовите си условия, с цел да се стигне до подписването на контракт – твърди източник от Мерцедес пред изданието. – В момента финансовите условия на двете страни са доста разнообразни. ”

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР