Преговарящите от Европейския съюз са постигнали споразумение, насочено към увеличаване

...
Преговарящите от Европейския съюз са постигнали споразумение, насочено към увеличаване
Коментари Харесай

ЕС договори план от 500 млн. евро за увеличаване на производството на боеприпаси

Преговарящите от Европейския съюз са постигнали съглашение, ориентирано към увеличение на дълготрайните доставки на муниции и ракети за Украйна, заяви рано тази заран испанското председателство на Европейски Съюз, съобщи ДПА.

Представители на страните членки и на Европейския парламент са договорили проект, който да обезпечи на европейската отбранителна промишленост финансови тласъци за бързо увеличение на индустриалния потенциал.

Инициативата, препоръчана от Европейската комисия през май, ще бъде финансирана с 500 млн. евро от общия бюджет на Европейски Съюз.

„ Това е още едно доказателство за непоколебимия ангажимент на Европейски Съюз за поддръжка на Украйна ", сподели министърът на защитата на Испания Маргарита Роблес.

Планът също така ще ускори отбранителната технология и индустриалната база на Европейски Съюз, като обезпечи дълготрайната сигурност и защитата на жителите на Европейски Съюз, добави тя в изказване.

Страните членки на Европейски Съюз до момента се затрудняват да доставят на Украйна задоволително артилерийски муниции и ракети за отблъскването на съветската инвазия.

Увеличаването на производството е ориентирано към попречване на предстоящ дефицит за въоръжените сили на Украйна, както и за гарантиране, че страните от Европейски Съюз ще останат способни да се отбраняват и ще могат да поддържат задоволителни ресурси.

Договореността към момента би трябвало да бъде доказана от страните членки на Европейски Съюз и от Европейския парламент. Източници от Европейски Съюз считат, че решението може да бъде признато публично в точния момент, с цел да влезе в действие преди края на юли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР