Преговарящите от ЕС сключиха забележително споразумение, което урежда как блокът

...
Преговарящите от ЕС сключиха забележително споразумение, което урежда как блокът
Коментари Харесай

ЕС се споразумя за първи стъпки в регулирането на криптовалутите

Преговарящите от Европейски Съюз подписаха удивително съглашение, което урежда по какъв начин блокът ще контролира криптовалутите.

Законопроектът за пазара на крипто активи ще дефинира индустриални стандарти и защитни ограничения за вложителите за крипто активи и фирмите, които ги обслужват. Правилата ще влязат в действие в края на идната година или при започване на 2024 година, според от това по кое време ще бъдат оповестени в формалния указател на правните актове на Европейски Съюз.

Преговарящите от Европейския парламент, Европейската комисия и представители на страните подписаха договорката, която идва На фона на сриващ се пазар и изгорени вложители в региона на крипто.

Предполага се, че законопрокетът ще даде повече убеденост на вложителите, когато работят на пазара, дружно с нова надзорна конструкция на Европейски Съюз за по този начин наречените постоянни монети, както и защитни ограничения, с цел да се подсигурява, че крипто фирмите носят отговорност за продуктите и услугите, които оферират.

Законодателство ще контролира криптосектора с общи правила за 27-те страни членки на Съюза, като за първи път в международен мащаб се прави опит за контрол в подобен голям обсег.

Незаменяемите токени (NFT), които се оферират на закрепена цена - като билети за концерти или покупки във видеоигри, няма да бъдат включени в новите правила. Въпреки това от Европарламента обявиха, че те могат да попаднат в обсега на законодателството на по-късен стадий. Темата за NFT е били съществена причина за недоразумение измежду страните членки по време на договарянията

Регламентът удостоверява ролята на Европейски Съюз като установител на стандарти за цифровите въпроси, показаха представители на страните от Европейски Съюз.

„ Доставчиците на услуги за криптоактиви ще би трябвало да съблюдават строги условия за отбрана на портфейлите на потребителите и да поемат отговорност при положение, че изгубят криптоактиви на вложители “, прибавиха те.

Адресирани са и терзания за пране на пари, като ESMA ще дава отговор за обществен указател, където ще попадат всички криптодоставчици без съответните разрешителни за даване на услуги.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР