Прегледът на профили в Twitter от съветници на милиардера Илон

...
Прегледът на профили в Twitter от съветници на милиардера Илон
Коментари Харесай

Адвокатът на Twitter използва поръчан от Мъск анализ срещу него

Прегледът на профили в Twitter от съветници на милиардера Илон Мъск не поддържа неговото изказване, че броят на подправените сметки е „ доста по-голям “ от 5%, съобщи юрист на Twitter пред арбитър във вторник, съобщи Ройтерс.

Мъск употребява точно това изказване като предлог за отвод от договорката за придобиване на обществената мрежа за 44 милиарда $.

Документите, получени от двама експерти по данни, наети от Мъск, демонстрират, че те са пресметнали при започване на юли, че броят на подправените сметки в платформата е надлежно 5,3% и 11%, сподели юристът на Twitter пред арбитър от Делауеър.

„ Нито един от тези разбори, доколкото можем да кажем, въобще не поддържа това, което г Мъск сподели на Twitter и заяви на света в писмото за преустановяване на договорката “, сподели юристът Брадли Уилсън.

Мъск и неговият юрист не са дали отговор незабавно на искане за коментар от Ройтерс.

Мъск и Twitter влязоха в правосъдна борба, като обществената мрежа желае заповед, която да принуди милиардера да завърши договорката за придобиване на платформата за 54,20 $ на акция. Цената на книжата на Twitter се увеличи с 1,15% $ в комерсиалната сесия във вторник, достигайки 42,09 $.

Съдебният развой би трябвало да стартира на 17 октомври в Уилмингтън, щата Делауеър.

Мъск се съгласи през април да придобие Twitter за 44 милиарда $, само че в границите на няколко седмици се оплака, че броят на подправените сметки и ботове е доста по-висок от оценката на Twitter, съгласно която те съставляват по-малко от 5% от потребителската база.

На 8 юли Мъск сподели, че действителният брой е „ безумно по-висок “ и че Twitter го е подвел, което му е разрешило да се отдръпна от договорката без наказания.

Уилсън повдигна въпроса за отчетите на експертите по данните по време на чуване, на което и двете страни желаеха от съдията да подреди на другата страна да съобщи повече известия или документи - развой, прочут като разкриване.

Във вторник стана ясно още, че показанията Мъск се отсрочват от тази седмица за 6-7 октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР