Прегледах пресата – сблъсъци, войни. Ние не воюваме с никого,

...
Прегледах пресата – сблъсъци, войни. Ние не воюваме с никого,
Коментари Харесай

Коронавирусът и България - какво обсъдиха Борисов и Ананиев в МС?

Прегледах пресата – конфликти, войни. Ние не водиме война с никого, ние с никого по никакъв мотив не сме нарушили положителния звук. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на съвещанието на Министерски съвет, съобщи БГНЕС.
Темата за ковид също бе коментирана преди съвещанието на кабинета. Премиерът даде думата на здравния министър Кирил Ананиев, който напомни, че през вчерашния ден са съобщили за четирима българи, трима от тях са в Хасково – едно семейство и един мъж, а един е във Варна. „ Семейството и мъжът във Варна демонстрират негативни резултати на новия ковид, без значение от това ще продължим да ги следим до момента в който изтече 14-дневният карантинен интервал. Днес може би до обяд или ранния следобяд ще получим и за мъжа в Хасково. Просто тестът е отишла по-късно ”, съобщи Ананиев.
Той регистрира, че за вчерашния ден единствено през летище София са влезнали 1763 души, от които петима китайски жители. „ Не демонстрират температура, само че без значение от това сме ги сложили под домашно наблюдаване ”, сподели още здравният министър.

Ананиев описа и че има две китайски сдружения у нас – едното е на студентите, а другото е на предприемачите и те сами провеждат посрещането на китайците, които идват в България. „ Тоест, откакто минат през нашата термокамера, попълнят съответната брошура, въпросника, и получат напътствията от нашите здравни и други управляващи, те ги посрещат с техен превоз, не ги пускат в градския превоз и ги завеждат до място където живеят като 14 дни си ги следят самите те. Това е в действителност забавен факт, може би това е процедура и в други страни, само че това облекчава и активността на нашите управляващи ”, разяснява още здравният министър.
Тук министър председателят добави, че Министерство на вътрешните работи имат инструкции да му оказват най-много подпомагане.

Ананиев акцентира, че интензивно наблюдаване се прави на пазара в „ Илиянци ”. „ Има наше българско учебно заведение, в което учат 30 китайчета, те са под непрестанно наблюдаване, несъмнено, добре са ”, акцентира още министър Ананиев.
Как светът оказва помощ на Китай, вижте в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР