Преглед на оригинала Още по темата Фест за ценители на

...
Преглед на оригинала Още по темата Фест за ценители на
Коментари Харесай

Първият рибен пазар Бакхус FishFest в София

Преглед на оригинала
Още по тематиката
Фест за ценители на рибата отваря порти през октомври
от Дневник,26 сеп 2018
На 13 октомври, събота, от 10:00 до 22:00 часа, " Бакхус " провежда първия по рода си рибен пазар навън в градината на Grand Hotel Sofia, който ще събере под един покрив подбрана селекция изложители, предлагащи прясна риба и морски блага, рибни ястия и деликатеси, приготвени на място и многообразие от питиета, подхождащи на риба.

За пръв път в София се провежда сходно събитие и от " Бакхус " дават обещание безкомпромисна селекция изложители, които могат да дадат визия за разнообразието от артикули на пазара ни, обвързани с рибния бранш. Организаторите споделят, че с този формат ще слагат начало на разрастваща се годишна традиция, която подтиква всеобщия интерес.
В рамките на фестивалния ден посетителите ще могат да опитат разнообразние от рибни ястия, приготвени на място, селектирано българско вино, бира, водка и анасонови ракии, сладкиши, самун, кафе и други. За положителното въодушевление от " Бакхус " дават обещание и музика онлайн, показана от джаз музиканти.

На Бакхус FishFest ще може да се запознаете с трийсет изложители, разграничени по категории: " Прясна риба и морски блага " - гостите ще могат да прегледат и закупят див улов на прясна средиземноморска риба, речна риба, пушени и мариновани риби, хайвер и още други изкушения, доставени особено за фестивала.

" Ресторанти и готвачи " - тематично създадени менюта за фестивала от особено поканени готвачи и заведения за хранене.

" Вино&Бира " - българско вино, пенливи, крафт бира, водка и анасонови питиета.
Ключова част от фестивала ще бъдат представителите на прясна риба и морски блага. На фестивала ще вземат участие BalkanFish - разнообразие от средиземноморска риба, Coho Farm - първата плантация за развъждане на най-висококачествената сьомга в Европа - тихоокеанската сребърна, " Бяла Река " - разплодник за дъгови пъстърви и крайречен ресторант, както и постоянно добре магазин " Гръцка риба ", в който може да се откри огромно многообразие от прясна риба, мариновани артикули и още.

Готвените деликатеси ще бъдат показани от столичния ресторант Niko`las 0/360, речен ресторант и рибарник " Бяла река ", L’Instant, Royal Thai, " Hamachi-ni, Da Massimo, ресторант Shades Of Red и щандове със особено меню за фестивала на сътрудниците на събитието Томеко, RedDevil и МETRO. Повече за заведенията за хранене и останалите изложители може да прочетете тук (www.fishfest.bg)

За феновете на виното и алкохолните питиета - ще може да се опитат и купят особено определени български виновност от сътрудниците на събитието DiVino, които ще ги показват на личен щанд. Ще вземат участие още маза Страцин, WineBox, Miroglio, магазин " Le Petit Quche ", турски анасонови ракии Yeni Raki, Stolichno, както и водка Beluga. Kanaal показват особено за фестивала селекция от крафт бири.

Когато има вино и риба, има и самун - " Братя Хлебари " още веднъж са приготвили майсторски печива за гостите, a кафе-бар Chucky’s ще оферират разнообразни типове кафета за консумация на място и прясно изпечени за у дома.

! Събитието има вход, който може да закупите авансово на bilet.bg. Към билета има включена консумация на напитка по желание: водка Beluga, турска ракия Yeni Raki или бира Stolichno.

За нова информация и още детайлности следете уеб страницата www.fishfest.bg и страницата на събитието във facebook
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР