Преглед на десетки проучвания показва, че мъжете, които пият няколко

...
Преглед на десетки проучвания показва, че мъжете, които пият няколко
Коментари Харесай

Учени откриха неочаквана полза от червеното вино за сексуалния живот

Преглед на десетки изследвания демонстрира, че мъжете, които пият няколко чаши алено вино дневно, понижават риска от еректилна дисфункция, до момента в който дамите покачват либидото. Изследователите имат вяра, че точно растителните съединения в аленото вино могат да подобрят притока на кръв, да покачат равнищата на тестостерон и даже да стимулират гениталиите.

Авторите на обзор, оповестен в Journal of Clinical Medicine, означават, че аленото вино, в случай че се употребява умерено, може да бъде евентуално потребно за пациенти с еректилна дисфункция, написа Daily Mail. Предполага се, че органичните съединения, полифенолите, са движещата мощ зад половия резултат на виното.

Любопитно е, че тези съединения се намират и в растителни храни, като:

плодове;
зеленчуци;
билки;
подправки;
чай;
мрачен шоколад;
алено вино.

Повечето полифеноли са флавоноиди, които се съдържат в аленото вино, както и в ябълките, лука, черния шоколад и аленото зеле. Изследователите означават, че полифенолите всъщност работят като антиоксиданти - съединения, които предотвратяват окисляването в тялото. Имайте поради, че окисляването създава нестабилни химикали, известни също като свободни радикали, които унищожават клетките. По този метод антиоксидантите играят значима роля в предотвратяването на редица положения, като сърдечни болести и някои типове рак.

Изследователите означават, че са прегледали десетки разнообразни изследвания и са заключили, че антиоксидантните свойства на полифенолите, които участват в аленото вино, са потребни за нашата репродуктивна система.

Например, при положение на еректилна дисфункция, антиоксидантните свойства на съединенията от алено вино могат да подобрят съдовото здраве. С елементарни думи, те усилват притока на кръв към гениталиите, а това е от решаващо значение за поддържане на ерекция. В допълнение, откривателите допускат, че аленото вино може да увеличи равнищата на тестостерон - главният фактор за половото предпочитание, както и мъжката плодовитост.

По време на изследването откривателите са разгледали десетки изследвания, извършени сред 1993 година и 2022 година, които обгръщат мъже и дами от разнообразни възрастови и демографски групи. Много от тях се концентрираха върху проучването на здравните резултати от оксидативния стрес, съдовото и сърдечното здраве, както и хормоналния баланс и равнищата на тестостерон.

Други изследвания съпоставят аленото вино с други алкохолни питиета, в това число бира. Резултатите демонстрират, че аленото вино е по-ефективно за половото здраве на човек.

За дамите откривателите са разгледали изследване, включващо съвсем 800 дами в Италия. Резултатите демонстрират, че умерената консумация на алено вино покачва равнището на полово предпочитание при дамите.

В изследване от 2016 година на откриватели от Харвардския университет и Университета на Източна Англия, откривателите правят оценка 50 000 здрави мъже на междинна възраст в продължение на 40 години. Те откриха, че мъжете, които постоянно пият чаша алено вино и също по този начин употребяват някои цитрусови плодове и горски плодове, са с 9-11% по-малко склонни да развият еректилна дисфункция.

Друго изследване откри, че потреблението на алено вино покачва равнищата на тестостерон както при мъжете, по този начин и при дамите. Имайте поради, че изследването е извършено, откакто Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че няма безвредно количество консумация на алкохол.

Авторите на проучването обаче предизвестяват, че са нужни повече проучвания, с цел да се разбере по-добре връзката сред потреблението на алено вино и резултата му върху половия живот на човек.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР