Преференции за кандидати разместват партийните листи в страната и депутати

...
Преференции за кандидати разместват партийните листи в страната и депутати
Коментари Харесай

Преференции разместват партийните листи

Преференции за претенденти разместват партийните листи в страната и депутати ще станат хора, които са били на по-задни позиции. По закон с цел да бъде пренаредена листа, даден претендент би трябвало да събере персонална поддръжка от над 7% от гласовете за листата в дадения изборен регион.

До края на седмицата ЦИК би трябвало да разгласи имената на определените народни представители след пренарежданията, както и откакто спечелилите от два региона решат от кой желаят да бъдат депутати.

Отсега е ясно, че в София преференциално гласоподаване пренарежда листи на " Демократична България " и Българска социалистическа партия.

Бившият народен представител и някогашен водач на Съюз на демократичните сили Мартин Димитров, който беше пети, и Иво Мирчев от " Да, България ", който беше трети, пренареждат листата на " Демократична България " в 24-ти изборен регион. Така те двамата изпреварват Цецка Бачкова (ДСБ) и Стефан Тафров ( " Да, България " ).

Георги Ганев, който беше пети в листата на " Демократична България " в 23-ти МИР, не съумява за напълно малко да пренареди листата. Той е получил преференции от 6.78 % от гласувалите за обединяването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР