Предвиждат се промени в наредбата за нискоемисионните зони в София,

...
Предвиждат се промени в наредбата за нискоемисионните зони в София,
Коментари Харесай

Предвиждат се промени в наредбата за нискоемисионните зони в София

Предвиждат се промени в наредбата за нискоемисионните зони в София, както и огромна разяснителна акция, съобщи общинският консултант от ПП-ДБ-СС Борис Бонев, след днешното съвещание на градския парламент.

През тази зима зоната беше въведена за първи път, само че на процедура не функционираше и хората не бяха глобявани, макар многото нарушавания, добави той.

Припомняме, че разпоредбите за нискоемисионните зони влязоха в действие от 1 декември предходната година и бяха годни до края на февруари. Според наредбата, в този интервал в центъра на София (т. нар. Малък ринг) нямаха право да влизат коли от най-замърсяващата категория 1.

Според в този момент настоящите правилаот 1 декември тази година в дребния кръг ще се забрани влизането и на коли с екокатегория 2.

" Подготвят се промени в наредбата за нискоемисионните зони в София, по този начин, че зоната да стане работеща. Предвижда се и огромна разяснителна акция и при започване на идващия сезон тя да може действително да работи, а при нарушавания хората към този момент ще бъдат глобявани ", съобщи Борис Бонев.

По думите му ще бъде усъвършенстван и градският превоз, тъй че да има същинска опция на напредването с коли: " Моят апел постоянно е бил за всеки, който се усеща ощетен от сходен вид ограничения за паркиране или не желае да навлиза в централните елементи на София, да се възползва от най-хубавия и на ниска цена метод - да закупи годишна карта за градския превоз, която може да бъде закупена и на вноски и коства 1 лев дневно. От 15 000 годишните карти са се качили до близо 50 000. Нашата упоритост е тази численост да продължава да се умножава, а не просто да се усилва ".

Ще бъдат образувани комисии за оглед на 26 здания на учебни заведения и детски градини, включени в общ план за главен ремонт и реорганизация. При установени нередности, те ще бъдат отстранени за сметка на гаранцията и компаниите, които са ги построили.

Във връзка с ремонта и построяването на новото крило с физкултурен салон във Френската гимназия, Борис Бонев съобщи, че са " отстранени 39 от откритите 41 нередности "

" Последните две нередности са изчезнала алармена система, която е поръчана и ще бъде доставена, а последната, която е обвързвана с настилката на салона, ще бъде ремонтирана след привършване на образователните занятия, защото ще отнеме повече време, т.е. след месец юни ", добави той.

По думите му наред с нередностите, липсва и досегаемост сред новото крило и остарялата постройка: " Ако вие сте възпитаник или преподавател със затруднена подвижност, на процедура не можете да се обучавате във Френската гимназия, макар че равнищата на етажите на остарялото и новото крило са на едно равнище. За да стигнете от едното равнище до другото, би трябвало да минете близо 40 стълби ".

СОС приедоклад, с който се дава единодушие да се удължи осъществяването от районните администрации на дейностите по Програма " Топъл обяд “.

В момента, тя се извършва за сумата от 3.20 лева дневно и беше предоставено внасянето на отчет цената да се увеличи до 6 лева, за – хората да получават по-качествена храна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР