Предвиждането на евентуалните стресиращи ситуации, влошава паметта. До този извод

...
Предвиждането на евентуалните стресиращи ситуации, влошава паметта. До този извод
Коментари Харесай

Очакването за напрегнат ден саботира ума


Предвиждането на възможните стресиращи обстановки , утежнява паметта.

До този извод е стигнал професор Слиуниски от Pennsylvania State University.

Неговите изследвания

на база проучване на участниците, са посочили, че тези, които авансово чакат денят им да е под напрежение, в действителност е подобен. Те влагат доста от силата си да мислят за това какъв брой проблеми може да имат и по какъв начин биха се справили с тях. Често даже концепцията за нещо стресиращо може да аргументи повече напрежение. Причината е, че сковаващите мисли объркват механизма, по който работи оперативната памет . А от нея зависят всички умствени дейности, като централизация, експедитивност на мозъка и други

Когато да вземем за пример ни следва сложен диалог с шефа и непрекъснато се тревожим за това какъв брой стресиращ ще бъде, ние напрягаме и мозъка и тялото си. А в множеството случаи, отрицателните сюжети, които сме проектирали в главата си, не се случват. Това значи, че стресът стартира доста преди да настъпи „ притискащото “ събитие.

Свикнали сме да предвиждаме и предвиждаме доста от нещата, преди да се случат, с цел да сме готови и да предотвратим избрани събития. А това може да навреди на краткосрочната памет .

И без това, действителният стрес в днешното забързано всекидневие е задоволителен, с цел да мислим и за неслучилите се

стресови обстановки.

А ето какреалните стресови обстановки въздействат на паметта?

Свързани публикации.. Бърнаут - синдром на професионалното прегряване 0 Дори лекият стрес вреди на здравето 0 6 храни, които ускоряват паметта и концентрацията 0

Всекидневните стресови обстановки също утежняват мозъчната активност и способността да се запаметява. Кратката отмора е задоволителна (при естествени други обстоятелства) да се възвърне естествената работа на паметта. Неслучайно човек подсъзнателно не помни най-бързо точно дните, изпълнени с негативни страсти и прекарвания – паметта има способността изборно да “изхвърля” точно натоварващите го с негативизъм мемоари.

Да бъдем наясно по кое време това се трансформира в проблем значи да разпознаваме по кое време се усещаме уплашени или тревожни и да отделяме време да се отпуснем или да работим по казуса в главата си. Игнорирането на тези усеща, могат да бъдат токсични за умственото и физическото ни здраве.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР