Предвижда се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне

...
Предвижда се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне
Коментари Харесай

Планира се Ердоган и Путин да се срещнат утре в Астана, съобщи турски представител

Предвижда се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне на следващия ден с съветския си сътрудник Владимир Путин в Астана в границите на районната среща на върха, която ще се състои в казахстанската столица. Това заяви през днешния ден турски формален представител за Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков през вчерашния ден не изключи опцията водачите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган да се срещнат в Астана.

На 12-13 октомври в столицата на Казахстан Астана ще се организира шестата среща на върха на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за подсилване на доверието в Азия (CICA).

Междувременно Анадолската организация осведоми, че по време на визитата си в Астана Ердоган ще взе участие и в четвъртата среща на Съвета за стратегическо съдействие на високо ниво сред Казахстан и Турция, на която ще бъде оценено съдействието сред двете страни в доста сфери, в това число в региона на политиката, стопанската система, военната и отбранителната индустрия, както и в културната и филантропичната сфера.

С визитата на президента Ердоган в Казахстан ще бъдат подхванати съответни стъпки за усилването на двустранните стратегически връзки, показва Анадолската организация.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР