Предвидено е днес в КЕВР да бъде обсъдено предложението токът

...
Предвидено е днес в КЕВР да бъде обсъдено предложението токът
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда нови цени на тока и топлото

Предвидено е през днешния ден в КЕВР да бъде разисквано предлагането токът за бита да нарастне с близо 4%, а цената на парното и топлата вода да се усили с до 0,5% от 1 юли.

На днешните открити съвещания се чака енергийните сдружения да изложат мненията си по направените от регулатора планове.
-->
Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов уточни, че при правенето на цените на тока, парното и топлата вода " уравновесено подходихме и към ценовите решения ".

Според плановете на Комисията максимален скок при тока за бита би трябвало да има за потребителите на " Енерго Про " в Североизточна България - с 4.2 на 100. При енергийните сдружения " Електрохолд " и EVN е планувано повишаване с 3,4 на 100.

Независимо че топлофикациите упорстваха за фрапантен скок, при тях регулаторът резервира съвсем същите цени. Предвижданото покачване е под половин % приблизително за страната.

В София и Пловдив нарастването е напълно нищожно и на процедура няма смяна в цените на топлоенергията. Единственото понижение е в Перник, където обаче то също е под един %.

Иван Иванов отговори на рецензиите, че на фона на осезаемото поевтиняване на газа през последните месеци, на процедура топлоенергията остава със същите цените.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР