Предвидени са средства в бюджета, които спешните медици да получат

...
Предвидени са средства в бюджета, които спешните медици да получат
Коментари Харесай

Златанов: Предвидени са средства, които спешните медици да получат към заплатите си до края на годината

" Предвидени са средства в бюджета, които незабавните медици да получат към заплатите си до края на годината ". Това сподели на брифинг пред Министерство на здравеопазването през днешния ден зам.-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов във връзка оповестените от през днешния ден митинги на екипите за незабавна здравна помощ в цялата страна.

Припомняме, че медиците оповестиха, че от 12.00 часа през днешния ден до 13 ноември, в това число, всяка кола за спешна помощ на територията на България, без значение къде се намира, ще. Целта е да бъдат спазени законовите ограничавания за протестни дейности, само че да се осъществя упованието за съответни парламентарни решения за почтено възнаграждение, смяна на категорията труд, набелязване на съответни и действителни стъпки за привличане на експерти в системата, както и възстановяване на изискванията за работа, се споделя в писмо до медиите.

Д-р Златанов съобщи, че в бюджета за 2023 година е планувано освен увеличението на техните заплати, само че и заплатите в РЗИ. „ Нашите планове са показани в МФ, с цел да бъдат включени в новия бюджет и са признати “, сподели той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР