Предвид спецификата и сложността на проекта за модернизиране на железопътния

...
Предвид спецификата и сложността на проекта за модернизиране на железопътния
Коментари Харесай

МТС преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 влака по НПВУ

Предвид спецификата и сложността на плана за модернизиране на железопътния преносим състав, МТС минава към процедура по директно договаряне за доставката на 35 едноетажни мотрисни влака, финансирани от Националния проект за възобновяване и резистентност.
 
След обзор на подадените предложения в откритата на 26.01.24 година процедура по социална поръчка, комисията е открила, че предложенията в техническите спецификации на двамата участници не дават отговор на заложените условия, свързани със периодите за доставка, узаконяване, както и други механически елементи за въвеждането в употреба на преносимия състав.
 
С Решение на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков през днешния ден откритата процедура е прекъсната. Поради тази причина следва да се премине към процедура на договаряне без авансово съобщение, според член 18, ал 1, т. 8 от Закона за публичните поръчки.
 
" Ще поканим на договаряния необятен кръг от участници, с цел да реализираме оптималната конкуренция, а с цел да подсигуряваме бистрота ще отправим покана и към представители на Европейската комисия да следят преговорния развой ", изясни министър Гвоздейков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР