Предварителното разследване на повредите на две тръби от газопровода Северен

...
Предварителното разследване на повредите на две тръби от газопровода Северен
Коментари Харесай

Дания: Експлозии стоят зад течовете на „Северен поток“, 50 метра тръба липсва

Предварителното следствие на повредите на две тръби от газопровода „ Северен поток “ 1 в датската част на Балтийско море демонстрира, че приключването на газ е породено от мощни детонации.

Видео е снимано от норвежката компания Blueye Robotics за шведския вестник Expressen и от него се вижда, че към 50 м от тръбата липсват.

Разследването е извършено взаимно от полицията в Копенхаген, въоръжените сили и полицейската разследваща работа (PET).

Датската полиция счита, че „ мощни детонации “ са взривили четири дупки в тръбата и на „ Северен поток “ 2, написа Би Би Си.

Все още не е известно кой или какво е предизвикал гърмежите на фона на подозрения за бойкот. Доставките на газ са прекратени след детонациите от 26 септември на армираните с бетон стоманени тръби, пресичащи Балтийско море.

Кремъл упрекна западните проверяващи, че желаят да обвинят Русия за вредите. „ Елементарната логичност “ демонстрира, че увреждането на газопровода не е в полза на Русия, сподели във вторник представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Западните водачи не упрекват непосредствено Русия, само че Европейски Съюз по-рано съобщи, че Кремъл употребява своите газови доставки като оръжие против Запада поради поддръжката ѝ за Украйна.

Констатациите на датската полиция наподобява удостоверяват тези на шведските управляващи, които също са разследвали течовете в тръбопроводите. „ Инспекциите потвърдиха, че има обилни вреди по „ Северен поток “ 1 и 2 в изключителната икономическа зона на Дания “, сподели датската полиция.

Германските, датските и шведските управляващи проверяват случая, само че съгласно известията шведските прокурори са отхвърлили взаимно следствие заради опасения от шерване на сензитивна информация, обвързвана с националната сигурност.

Газопроводът „ Северен поток 1 “ не транспортира никакъв газ от август, когато Русия го затвори, заявявайки, че има потребност от поддръжка. „ Северен поток 2 “ към момента чакаше позволение за потребление, когато Русия нахлу в Украйна през февруари.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР