Предварително разследване на щетите по газопроводите Северен поток 1 и

...
Предварително разследване на щетите по газопроводите Северен поток 1 и
Коментари Харесай

Датската полиция разкри какво е причинило течовете от Северен поток

Предварително следствие на вредите по газопроводите " Северен поток " 1 и 2 в датската част на Балтийско море демонстрира, че течовете са били породени от " мощни детонации ". Това оповестиха от полицията в Копенхаген, оповестява " Ройтерс ".

По-нататъшното следствие на пробойните по тръбопроводите в изключителната икономическа зона на Дания ще се организира взаимно от полицията в Копенхаген и Службата за сигурност и разузнаване на страната.

" Все още е прекомерно рано да се каже нещо за рамката, в която ще протича интернационалното съдействие, да вземем за пример с Швеция и Германия, защото това зависи от няколко участници ", прецизираха от полицията.

Три теча в " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " бяха открити в границите на няколко часа на 26 септември.

Първият от тях беше засечен на " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето.

По-късно шведски сеизмолози оповестиха, че са записали две детонации по трасетата на тръбопровода.

Няколко дни по-късно шведската брегова защита откри и четвърти теч по оборудванията.

Компанията Nord Stream AG съобщи, че разрушаването, настъпило в същия ден по едно и също време на три линии от морските газопроводи " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", е невиждано и към момента не е допустимо да се оцени времето за възобновяване.

Газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток " 2 се оказаха в центъра на геополитическото напрежение през последните месеци, откакто Русия спря доставките на синьо гориво за Европа като хипотетично възмездие против западните наказания след нахлуването ѝ в Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР