Предупреждения и червени линии идват както от македонската, така и

...
Предупреждения и червени линии идват както от македонската, така и
Коментари Харесай

В Скопие категорични: Няма да жертваме македонската идентичност и език

Предупреждения и червени линии идват както от македонската, по този начин и от българската страна в дипломатическата борба за започване на договаряния за участие на Македония в Европейския съюз до края на тази година. Вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров даде ясно да се разбере през уикенда, че Македония няма да жертва своята еднаквост и македонски език, с цел да стартира договаряния и че може и да не се организира взаимна междуправителствена конференция с Европейски Съюз, макар положените старания за реализиране на съглашение.

Междувременно българският министър на защитата Красимир Каракачанов съобщи, че Германия оказва мощен напън върху България, само че те няма да загърбят 1000-годишната си история, осведоми Агенция "Фокус ".

В петък Съвместната българо-македонска комисия по исторически въпроси в Скопие не реализира забележителен прогрес по противоречиви въпроси по отношение на самоличността на революционера Гоце Делчев, като водачът на опозицията Християн Мицковски изиска лидерска среща и повтори, изказванието че вместо Споразумението за добросъседство от 2017, България е поискала от Македония ново двустранно съглашение, което ще включва конституционни промени.

Ситуацията беше в допълнение нажежена от някогашния министър председател Любчо Георгиевски, който разгласи, че ще отиде в София тези дни, с цел да помогне за разбирането на обстановката, и съобщи на македонците да прочетат истински архивни документи, с цел да схванат истината, че ''македонец и българин са едно и също нещо''.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР