Предупреждение за опасно време е в сила днес за област

...
Предупреждение за опасно време е в сила днес за област
Коментари Харесай

Седмицата започва с дъжд, а на места и с оранжев код за опасно време

Предупреждение за рисково време е в действие през днешния ден за област Благоевград. Седмицата стартира с намаляване на температурите и превалявания от дъжд, а по високите места и сняг, предадеБГНЕС.

Обявеният код „ Оранжев ” за Благоевград е в действие поради превалявания от дъжд с количества 35-50 mm, локално и повече. След обяд преваляванията ще спрат.

В 18 другиобласти на страната предизвестие е от първа степен – код „ Жълто ”, поради превалявания от дъжд с количества 20-35 mm, които след обяд ще стопират.

В областите от Източна България и по морето предизвестието е и за мощен вятър, който ще духа до обяд, от юг-югозапад с пориви до 20-24 m/s.

Отначало в западната част на Дунавската низина, а до края на деня на всички места в страната, вятърът ще се обърне от северозапад и ще нахлуе относително по-студен въздух.

През деня температурите ще доближат 11 – 16 градуса, в югоизточните региони до 20 градуса, в София – към 11, само че ще се намаляват. В късните следобедни часове облачността ще стартира да се раздира и понижава. В планините ще бъде облачно и мъгливо. На доста места ще има превалявания от дъжд, изначало единствено по най-високите елементи от сняг, само че с понижението на температурите сняг ще вали и на по-малка надморска височина - над към 1600 метра.

Няма да е уместно за туризъм, въпреки че след обяд преваляванията ще отслабват и стопират, по здрач от запад-северозапад и облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който по-късно денем ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7 градуса, на 2000 метра - към 1 градус.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР