Предупреждение от първа и втора степен за проливни валежи е

...
Предупреждение от първа и втора степен за проливни валежи е
Коментари Харесай

Предупреждение за проливни валежи е обявено днес в почти цялата страна

Предупреждение от първа и втора степен за проливни превалявания е оповестено през днешния ден в съвсем цялата страна. В централните региони на Южна България се чакат количествата сред 40 и 70 л/кв.м. Код жълто за мощен южен вятър с пориви до към 90 км/ч е разгласен в източната половина от страната и в южните региони. Там ще остане извънредно топло с оптимални температури сред 10° и 15°. В Северозападна България ще бъде значително по-хладно с температури към 3°-4°. Започналите от югозапад превалявания последователно ще обзет цялата страна.

През нощта ще продължи да вали, а в Централна и Източна България ще продължи да духа мощен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще са от 2°-3° в западните региони до 12° в източните.

Максималните температури на следващия ден също ще са в необятни граници - от 3°-4° тук-там в Западна България до 13-14° в източната половина от страната, където за следващ ден е в действие предизвестие за доста мощен вятър, към момента с посока от юг-югоизток.

Ще бъде най-вече облачно, тук-там към момента с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България. С него ще прониква по-студен въздух и вечерта в Западния Предбалкан и котловинните полета в западните региони ще стартира да превалява сняг.

Облачно и с превалявания от дъжд ще бъде и по Черноморието. Ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър, който денем ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, само че и мъгливо. Ще вали и дъжд, и сняг, като границата ще е на към 1000-1200 метра надморска височина.

Ще бъде и доста прохладно, с сдържан и мощен югозападен вятър, който след обяд в Западна България ще отслабне и ще се ориентира от северозапад.

С сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и в северозападната половина от Балканите температурите ще се намалят доста. Там ще вали сняг, а в останалите региони от полуострова – дъжд, като на доста места количествата ще са обилни.

У нас през новата седмица температурите на всички места ще се намалят и в по-голямата част от страната ще са съвсем без дневен ход - минималните ще са сред минус 3° и 2°, оптималните - най-често сред 0° и 5°. Ще бъде най-вече облачно и с превалявания – и от дъжд, и от сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР