Предупредителни кодове за значителни валежи - главно от дъжд са

...
Предупредителни кодове за значителни валежи - главно от дъжд са
Коментари Харесай

Времето: Оранжев код за валежи и силен вятър в няколко области на страната

Предупредителни кодове за обилни превалявания - основно от дъжд са в действие през днешния ден за съвсем цялата страна. В областите Смолян и Стара Загора предизвестието е от втора степен - оранжев код за значителни превалявания.   За областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Сливен също е разгласен оранжев код оранжев код за значителни превалявания и мощен вятър

Жълт код за снеговалежи  е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Първа степен на предизвестие - жълт код за мощни превалявания от дъжд е въведена за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Бургас. През деня в Северозападна България, а след обяд и в източните региони преваляванията краткотрайно ще спрат. В Източна България, а през нощта и по долината на Струма ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат от минус 1 градус в Северозападна България, където ще има и поледици, до 10 градуса в югоизточните региони. Максималните още веднъж ще се в необятни граници - от 4 градуса в северозападните до 13-14 градуса в източните региони. 

В планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 1200-1300 метра от сняг. В Рило-Родопската област и Централна Стара планина снеговалежите ще са обилни. Ще духа мощен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще стартира да се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 5 градуса, на 2000 метра – към минус 1 градус.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа сдържан и мощен юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 13-14 градуса. Температурата на морската вода ще е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На 10 декември слънцето ще изгрее в 7:47 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителността на деня е 9:05 часа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР