Предупредил полицаите, че ще вземе мерки, ако те не го

...
Предупредил полицаите, че ще вземе мерки, ако те не го
Коментари Харесай

Обвинен за убийство в центъра на Пловдив се заканил да отмъсти за опипано момиче

Предупредил служителите на реда, че ще вземе ограничения, в случай че те не го създадат
" Мъжът с голата глава сподели пред полицията, че в случай че те не вземат ограничения за индивида, който ме опипа, той ще го направи. "  Това са думи от показанията на момичето, което бездомникът Лалко Журков е опипал на 6 юли предходната година. Става въпрос за един от упрекнатите - Цанко Петрунов (44), който бил очевидец на блудството. Щом видял, че Журков протяга ръка към задните елементи на 12-годишното по това време момиче, Петрунов го нападнал. Опитал да го задуши, само че присъстващите го спрели, след което на мястото била извикана полиция.

Всичко това стана ясно през днешния ден, по време на разпита на очевидци пред Пловдивския областен съд. Бяха разпитани и брачната половинка на убития Марине Грегорян и двамата разузнавачи от престъпна полиция в 4 районно ръководство, които са се отзовали на подадения сигнал за тяло.

От думите на потърпевшото момиче излиза наяве, че в ранния следобяд на 6 юли предходната година то е било с другари до Джумая джамия, а Лалко Журков стоял на няколко метра от тях. Целунал детето по ръката, по-късно опитал да го дръпне за крайници и да го опипа. Момичето не познавало Журков и го разказа пред съда като “наркоман ”.

Убийството се е случило ден по-късно, на стълбите до джамията. Разпитаните служители на реда Яни Джангов и Владимир Соколов описват, че когато се отзовали на сигнала, заварили Цанко Петрунов да пие бира наоколо до тялото. Разузнавачите познавали мъжа от предходни негови престъпни прояви. Той признал, че е блъснал два шамара на бездомника, а негов другар - Кирил Стоянов, му нанесъл няколко удара с пестник в главата.

След като разпоредили на присъстващите патрулиращи служители на реда да запазят мястото на престъплението, Джангов и Соколов отишли да търсят втория евентуален причинител на адреса, който получили от родителите му. Никой не им отворил, само че единият от служителите на реда забелязал мъж на близка скамейка. “Обясни, че е видял Стоянов да се прибира, като изхвърлил нещо в котел ”, сподели Яни Джангов. След инспекция чиновниците на реда разкрили измежду боклуците движимости на Лалко Журков, измежду които била и карта за махленски музикант. Продължили да чукат по вратата и в един миг обвиненият отворил. Джангов описа, че Стоянов бил по гащи и очевидно след приложимост на алкохол, а сътрудника му Соколов добави, че несъмнено е бил съответен. Двамата обвинени били отведени в районното за разпит и признали, че те са нанесли побоя над Лалко Журков.

Съпругата на убития скитник описа пред съда, че бракът им е подписан преди 15 години, само че са живели дружно единствено в първите 4. След това той решил да напусне фамилния дом. “Той не искаше подобен живот и излезе на улицата ”, сподели Грегорян. Тя му пособия с пари и храна през няколко дни. Обясни, че Журков взимал някаква пенсия, само че нямал имущество. Преди години имал апартамент в " Тракия ", само че от дълго време го продал. Жената показа, че Журков е бил в пандиза, само че не знае защо. Хората говорели, че е умъртвил майка си.

Делото против Кирил Стоянов и Цанко Петрунов ще продължи на 19 октомври. И отбраната, и обвиняването държат да бъдат разпитани и неявилите се през днешния ден очевидци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР