Предстоят още много и по-тежки шамари към българската прокуратура от

...
Предстоят още много и по-тежки шамари към българската прокуратура от
Коментари Харесай

Душана Здравкова: Ще има още много по-тежки шамари към прокуратурата от ЕС

Предстоят още доста и по-тежки " плесници " към българската прокуратура от страна на европейската поради делата за корупция и злоупотреби при разходването на европейски средства.

Такава прогноза направи в предаването " Неделя 150 " на БНР Душана Здравкова, някогашен арбитър, подала оставката си от системата в символ на митинг против кадрово предопределение през 2011 година Тя разяснява, с което тя на практика отхвърли 7 от 10-те български претенденти за европейски делегирани прокурори.

Освен това, през седмицата на американския Сенат излязоха с позиция, че " ширещата се корупция, неналичието на медийна независимост и политизацията на правосъдната система заплашват връзките сред Съединени американски щати и България ". Здравкова разяснява и злощастния край на, което предходната седмица завърши по отминалост.

" Бележките в мненията към върнатите кандидатури демонстрират това недоумение на дилемите на Европейската прокуратура, тъй като изпраща хора, които няма да могат да си свършат професионално отговорностите, които те биха имали като делегирани прокурори ", счита Здравкова. По думите ѝ това е невиждано и с други кандидатури не се е случвало досега.

Според Душана Здравкова при сегашната конструкция на българската прокуратура е доста мъчно да се влезе в европейския метод на мислене.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР