Предстоят и срещи за кариерно ориентиране и развитие в направление

...
Предстоят и срещи за кариерно ориентиране и развитие в направление
Коментари Харесай

Хасково тази вечер отново със „Сцена на края на града“

Предстоят и срещи за кариерно насочване и развиване в направление театрално изкуство

ДКТ „ Иван Димов “ и план #СценаНакраяНаГрада Ви канят на Ямача с „ Изкуството да оглупееш “, по пиесата “Глупаци ” на Нийл Саймън.

Представят я студентите от ПУ „ Паисий Хилендарски “

Режисьор: Стефан Москов

Клас: Стефан Москов

Фестивал “СЦЕНА НА КРАЯ НА ГРАДА ” се осъществя в границите на план BGCULTURE-2.001-0115 “СЦЕНА НА КРАЯ НА ГРАДА ”, финансиран със средства от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021, Програма РА 14 „ Културно предприемачество, завещание и съдействие ”, Резултат 2 „ Подобрен достъп до изкуства и просвета “

В рамките на фестивала през днешния ден и на следващия ден от 16,00 часа в ДКТ „Иван Димов“- Хасково

„ Срещи за кариерно насочване и развиване в направление театрално изкуство “

Лектори:

– Людмила Стоин, помощник на проф. Здравко Митков от НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов ”,

– доктор Биляна Дилкова от Югозападен университет “Неофит Рилски ”

– Георги Новаков от Театрален лицей “Любен Гройс ” и специфичен посетител от Исландия Ханес Оли Агустсон, артист и програмен шеф в отдела за театрално изкуство на Исландската академия на изкуствата. Той ще показа академията и отдела за театрално изкуство.

На срещите за кариерно насочване представителите на българските ВУЗ-ове и гост-менторите от Исландия ще дадат информация от първо лице за кандидатстването, подготовката, образователния развой и опциите за реализация в областта на театралните изкуства.

Поканата е отправена от Драматично-куклен спектакъл „Иван Димов“ в партньорство с Алианс за районно съдействие и развиване – България и FRUMLITIR EHF – Исландия.

„ СЦЕНА НА КРАЯ НА ГРАДА “ сплотява сътрудници, които слагат акцент върху развиването на интернационалното културно съдействие и поощряване на разнообразието в културата и изкуството, чрез развиването на публики и ангажирането на хора в разнообразни културни, просветителни и осведомителни действия.

Работим дружно за по-зелена, по-конкурентна и по-приобщаваща Европа.

*Снимките са от представлението на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов “ „ Рeter Gynt “ от Дейвид Хеър, по Хенри Ибсен, създател Славян Костов
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР