Предстоящото изготвяне на Областна здравна карта бе обсъдено на работна

...
Предстоящото изготвяне на Областна здравна карта бе обсъдено на работна
Коментари Харесай

Изготвят Областна здравна карта

Предстоящото правене на Областна здравна карта бе разисквано на работна среща в Областна администрация Сливен с присъединяване наобластнияуправител Марин Христов, доктор Екатерина Кертикова и Мария Горанова.

Областната здравна карта ще бъде направена от комисия, назначена със заповед на министъра на опазването на здравето, съгласно одобрена методика.

Областните здравни карти ще залегнат в новата Националната здравна карта, посредством която се дефинират и възнамеряват на териториален принцип потребностите на популацията от налична извънболнична и болнична здравна помощ. С Картата се дефинира потребността на териториално равнище от лекари, експерти по дентална медицина и други медицински лица на равнище опазване на здравето. Определят се брой кревати за болнично лекуване, медицинските действия за всички области, както и нужните медицински апаратури нужни за диагностика на пациентите.

Областната здравна карта би трябвало да бъде направена и показана на министъра на опазването на здравето до 30 септември, тази година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР