Предстоящите продажби на жилища в САЩ се повишиха през юли за втори пореден месец

...
Предстоящите продажби на жилища в САЩ се повишиха през юли
Коментари Харесай

Предстоящите продажби на жилища в САЩ се повишиха през юли с 0,9%, нараствайки за втори пореден месец въпреки повишените цени и нарастващите лихви по ипотечните кредити, според доклад, публикуван в сряда от Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти.

Въпреки това на годишна база чакащите транзакции са намалели с 14%.

„Малката печалба в подписването на договори показва потенциал за по-нататъшно увеличение в светлината на факта, че много хора са загубили от множество оферти за покупка на жилище“, каза Лорънс Юн, главен икономист на NAR.

Цените растат, защото икономиката върви добре.

„Добавят се работни места, като по този начин се разширява групата от бъдещи купувачи на жилища“, каза Юн. „Въпреки това нарастващите лихви по ипотечните кредити и ограниченият инвентар временно възпрепятстваха възможността за покупка за мнозина.“

Имаше регионални различия в предстоящите продажби на жилища според индекса. Предстоящите продажби на жилища спаднаха в североизточната част с 5,8% спрямо юни; и в Средния запад, спад от 0,4%.

Предстоящите продажби се повишиха на юг, с 2% спрямо юни; и Запада, което е с 6,2% повече от юни.

„Западният регион претърпя значителен спад на цените през изминалата година и в резултат на това купувачите бързо се завръщат“, добави Юн.

Това е история в процес на развитие и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР