Предстоящата зима ще се окаже трудна за Европа. Без доставките

...
Предстоящата зима ще се окаже трудна за Европа. Без доставките
Коментари Харесай

България с най-големи проблеми с отоплението в ЕС

Предстоящата зима ще се окаже сложна за Европа. Без доставките на съветски природен газ дефицитът ще се усили, което ще докара до редом нарастване на цените на сметките за отопление и електричество, до момента в който семействата ще бъдат принудени да поемат тежестта на енергийната рецесия, демонстрира неотдавнашен разбор на немската компания Statista, специализирана в пазарни и потребителски данни.
Прочетете още
Според Statista и анализатора Анна Флек, даже преди основаването на актуалната енергийна рецесия, обезпечаването на отопление за доста семейства в Европа не е било даденост. През 2021 година в Европейския съюз почти 7% от популацията не е имало достъп до съответно отопление.

Въз основа на данни на Евростат, графиката на Statista демонстрира, че страната с най-големи проблеми с отоплението в Европейски Съюз беше България, където 23,7% от популацията нямаха задоволителен достъп. На второ място е Литва с 22,5%, следвана от Кипър с 19,4% и Гърция - със 17,5% от популацията.

На последното и респективно най-хубаво място в Европа са Швейцария с едвам 0,2% от популацията, изпитващо проблеми с отоплението, и Норвегия - с 0,8%.

Трябва да се означи, че страните от Южна Европа като цяло имат по-лоши равнища енергийна беднотия от тези от Северна Европа, което демонстрира разликата в благосъстоянието сред двата европейски района. Средната европейска стойност  на енергийна беднотия се колебае на 6,9%, само че се чака всички тези данни да доближат доста по-лоши (по-високи) равнища през 2022 година

В същото време се чака във Англия всяко трето домакинство да изпадне в енергийна беднотия тази година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР