Предстоящ да излезе доклад на ООН за изменението на климата

...
Предстоящ да излезе доклад на ООН за изменението на климата
Коментари Харесай

Светът е на ръба на бедствие, алармира ООН


" Предстоящ да излезе отчет на Организация на обединените нации за изменението на климата дава на интернационалната общественост най-ясното предизвестие за заплахите от ускоряването на изменението на климата ", съобщи английският президент на COP26 Алок Шарма в неделя.

Шефът на срещата на върха през ноември, която ще се организира в шотландския град Глазгоу, сподели пред вестник " Обзъррвър ", че отчет на Междуправителствената комисия по изменението на климата (IPCC), който се чака в понеделник, ще покаже, че светът е на ръба на евентуално злополучие.

" Това ще бъде най-силното предизвестие до момента, че човешкото държание обезпокоително форсира световното стопляне ", уточни Шарма.

" Не можем да си позволим да чакаме две години, пет години, 10 години - това е моментът ", добави той, обяснявайки, че в случай че нациите не работят в този момент, за жалост няма да имаме време.

Шарма беше заставен да пази английски планове за изкопаеми горива, които включват проекти за лицензиране на нови залежи на петрол и газ в Северно море, които въздействат отрицателно на имиджа на Англия, защото Лондон се стреми да подтиква интернационалните дейности по изменението на климата.

Базираният в Париж наблюдаващ, Международната енергийна организация (IAE), предизвести, че всички разработки и изследвания на изкопаеми горива би трябвало да спрат тази година, в случай че има блян за постигане на задачата за ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий, съобщи БГНЕС.

" Бъдещите лицензи (за изкопаеми горива) ще би трябвало да се придържат към обстоятелството, че сме поели ангажимент да стигнем до чиста нула до 2050 година в законодателството ", разяснява президентът на COP26.

" Поредица от пагубни изключителни обстановки през последните седмици, в това число наводнения в Европа и Китай, рекордни температури в Северна Америка и горски пожари по света, концентрираха мозъците върху световното стопляне ", сподели Шарма.

Шарма добави, че прави всичко допустимо в напъните да реализира съглашение по противоречивата цел за ограничение на стоплянето до 1,5 градуса, като организира огромен брой виртуални и персонални срещи, до момента в който се стреми да събере 197 страни в консенсус към тази цел.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР