Предстои стартирането на директни полети между България и Кралство Саудитска

...
Предстои стартирането на директни полети между България и Кралство Саудитска
Коментари Харесай

Директни полети между България и Кралство Саудитска Арабия стартират в началото на 2023 г.

Предстои стартирането на директни полети сред България и Кралство Саудитска Арабия. Първата конвенция в региона на превоза сред Република България и Кралство Саудитска Арабия бе подписана през днешния ден в Рияд от заместител министър-председателя и министър на превоза и известията Христо Алексиев и министъра на превоза и логистичните услуги на Кралство Саудитска Арабия Салех ал Джасер.

„ Спогодбата за въздушни известия сред държавните управления на двете страни основава нова правна рамка, хармонизирана с правото на Европейски Съюз, която дава отговор на актуалните условия и условия за осъществяване на въздушни услуги. Това ще обезпечи задълбочаване на съдействието в региона на авиацията и ще даде подтик за развиването на нови планове и взаимни начинания сред нашите две страни ", съобщи вицепремиерът Христо Алексиев. Той уточни, че идната стъпка е пускане на нови директни линии София-Рияд-София и Варна-Дамам-Варна, като това се чака да стане при започване на идната година. От българска страна авиационният оператор, който е назначен да оперира по въздушната линия е България Ер, а от страна на Кралство Саудитска Арабия полетите ще се извършват от самолетна компания Флайнас.

По време на формалното посещаване в Рияд вицепремиерът Христо Алексиев и министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев подчертаха, че България приема Кралство Саудитска Арабия като стратегически сътрудник в района на Близкия Изток. Те показаха пред министъра на индустрията и минералните запаси Бандар бин Ибрахим ал-Хурейф както обществени планове, по този начин и частни в региона на роботиката, изкуствения разсъдък, нано технологиите и логистичните услуги с дронове. От страна на Кралство Саудитска Арабия бе деклариран интерес към съдействие в региона на минното дело и автомобилостроенето.

Проведени бяха и работни срещи с министъра на стопанската система и планирането Фейсал бин Фадил ал-Ибрахим и шефа на Публичния капиталов фонд Ясер ал-Румаян, който е измежду най-големите суверенни фондове в света с общо оценени активи от 400 милиарда $. Основан е през 1971 година за вложение на средства от името на държавното управление на Кралство Саудитска Арабия, основател на повече от 30 компании в 10 стратегически бранша с 331 000 работни места. Представителите на Публичния капиталов фонд показаха интерес за стратегическо партниране в препоръчаните инфраструктурни планове, както и директни вложения във високо софтуерни български компании.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР