Предстои сключване на първите договори за общинското финансиране за енергийно

...
Предстои сключване на първите договори за общинското финансиране за енергийно
Коментари Харесай

Сключват първите договори за общинското финансиране за енергийно и техническо обследване

Предстои подписване на първите контракти за общинското финансиране за енергийно и техническо проучване. Това разгласи пред публицисти кметът Стефан Радев. Пет от сдруженията на етажната благосъстоятелност, които ще аплайват по Националната стратегия за саниранеот Плана за възобновяване и резистентност,вече имат подготвеност за подписване на контракти с Общината. Общо 80 са подалите документи за общинско финансиране. 1,100 млн.лв. е сумата, която ще бъде отпусната от общинския бюджет.

„ Не е добър видътна актуалната стратегия за саниране, изключително спрямо предходната. Бюджетът е доста дребен. Успяхме да предизвикаме огромен интерес у хората, а в това време това, което предлага страната като бюджет, е извънредно незадоволително “, изрази опасения кметът Радев. Той напомни, че при миналата стратегия за енергийна успеваемост в Сливен, всички действия са били безвъзмездни и без ангажимент от страна на притежателите за обследванията. Тогава Общината съумя да осъществя всичките 51 жилищни блока, чиито сдружения демонстрираха интерес към санирането.

„ Сега при този вид ползата е по-голям, макар, че обследванията са за сметка на жителите, а бюджетът е доста по-малък. Като Община ще подадем в ИСУН безусловно всички планове на етажната благосъстоятелност. Класирането става на национално равнище от районното министерство и нямаме присъединяване по повод кои етажни притежатели ще съумеят да се класират “, посочи сливенският градоначалник. Според него по този начин, както е написана програмата, с късите първични периоди, комплицирана система на осъществяване и с невисок бюджет, няма да даде резултатите, които би могла да има, в случай че беше по-добре проведена, като бюджет и като дизайн.

Крайният период за кандидатстване на сдруженията в Министерството на районното развиване и благоустройството, е до края на месец май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР