Предстои раздяла между ЦСКА и германската фирма Спортфайв“, пише БЛИЦ. Според

...
Предстои раздяла между ЦСКА и германската фирма Спортфайв“, пише БЛИЦ.
Според
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: ЦСКА променя плановете си за Армията

Предстои разлъка сред ЦСКА и немската компания „ Спортфайв “, написа БЛИЦ.

Според предварителната договореност, компанията, която менажира много огромни игрища по света, трябваше да бъде оператор на новия дом на „ армейците “.

До дни се чака рекордьорът по шампионски трофеи на България да разгласи новината, а скоро по-късно същото би трябвало да направи и немската компания.

Това, което разделя двете страни, е другият вид планиране и градеж, който се предлага. Той се отличава доста от предварителни проекти, което не дава отговор на упоритостите и репутацията и на двете страни.

Преминава се на по-опростен модел на структура и план, което към този момент се разграничава от авансово показания пред обществеността проект. Новият вид доста отдалечава „ армейците “ от европейския вид стадион, който почитателите чакаха и мечтаеха.

На 21 юни 2022 година двете страни дадоха взаимна конференция на „ Българска войска “, на която бяха показани проектите за новото оборудване. Тогава бяха посочени няколко основни дати.

Според едната от тях, съдействието ЦСКА със „ Спортфайв “ трябваше да стартира на 1 юли 2022 година Самият градеж на новия стадион да започва от 1 април 2023 година

Предварителните планове сочеха, че построяването на новото оборудване в „ Борисовата градина “ ще коства сред 80 и 90 милиона лв.. Беше планувано, че сумата може да набъбне поради инфлационните процеси в международен проект.

Преди дни се е появила поредна пречка пред ЦСКА за градежа на новия стадион. Тя идва от разнообразни зелени организации, които са срещу сходен вид реконструкции в централната част на София и изключително в парковете.

Наскоро спонсор се е присъединил с 8 милиона евро към общата сума за строителството на новия дом на „ армейците “ като цялата сума за построяването на модерното спортно оборудване към този момент е събрана.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР