Предстои приемането на Пакта за миграция – пакет документи, който

...
Предстои приемането на Пакта за миграция – пакет документи, който
Коментари Харесай

Елена Йончева: Сделката за Шенген щеше да е добра, ако имахме дата за влизане по суша

Предстои приемането на Пакта за миграция – пакет документи, който оказва помощ на страни като България. Голям пробив на Екологичен потенциал в договарянията със Съвета. Най-важното е – България и страните на външната граница на Европейски Съюз, когато има мигрантски напън, ще има релокация на мигранти в други страни членки на Европейски Съюз. по този начин ще се помогне на страните на първа линия. Това изясни евродепутатът Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в в ефира на бТВ.

„ Регламентът Дъблин бе в ущърб на България. Не бе почтено – не можем да сме жертви, задето охраняваме границите на Европейски Съюз. Не може цялата тежест да е върху нас ”, безапелационна е тя.

„ На 20 декември получихме зелена светлина, че този Пакт за миграция ще бъде признат. Очаквам април месец да бъде признат, само че ще влезе в действие след две години. За да бъде прибавен този пакт, нужни са доста механически условия – да се образуват екипи от специалисти, както и разпределяне на 2 милиарда евро за страните на първа линия ”, добави още тя.

„ Досега Европейски Съюз не можеше да се оправи с тази мигрантска вълна. Влизат всевъзможни хора с подправени паспорти в Съюза – не знаем терористи ли са. С този Пакт има цяла система, която ще разреши да се събира информация от всеки човек. Ще има ясни правила по какъв начин се събира информацията, ще се взимат отпечатъци, дали тези хора съставляват риск за националната сигурност, дали са с подправени документи. Когато има огромен мигрантски напън, Европейски Съюз е сложил минимална квота от 30 000 души, които страните членки са длъжни да вземат от страните на първа линия ”, изясни тя.

„ Сделката за Шенген щеше да е добра, в случай че имахме дата за влизане по суша. Бизнесът и стопанската система се интересуват най-много от сухопътните връзки. Получихме засилен надзор на българо-румънската граница – назад на шенгенската концепция. Перспективите не са доста положителни за момента ”, счита Йончева.

На въпрос дали ще взе участие в идните европейски избори, тя отговори: „ Аз в никакъв случай не възнамерявам. Битката за мен в този момент е новият Пакт за миграция. ”

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР