Предстои подписване на споразумение за сътрудничество в областта на туризма

...
Предстои подписване на споразумение за сътрудничество в областта на туризма
Коментари Харесай

България ще подпише споразумение с Алтайския край за сътрудничество в туризма

Предстои сключване на съглашение за съдействие в региона на туризма с Алтайския край. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при диалозите си с Павел Владимирович Дитятев, зам. – ръководител на държавното управление на Алтайския край и министър на икономическото развиване и с Евгений Виталиевич Дешевих, шеф на Управлението за развиване на туризма и курортното дело.
Те се срещнаха в границите на работното посещаване на българския министър в Русия по време на интернационалната туристическа борса Интурмаркет 2019. В момента се водят договаряния и прецизират детайлите по документа.
,,Работи се и по организация на конгрес, ориентиран към здравния туризъм. Това е сфера, в която може доста интензивно да си партнираме с Алтайския край. Руските туристи най-често посещават България през лятото и главно на морето, страната ни обаче е известна и с културно-исторически и зимен туризъм'', осведоми министър Ангелкова.
Министърът уточни още, че може да се разработят взаимни културни-исторически направления, които да допринесат за увеличение на пътуванията. Представителите на Алтайския край обявиха, че имат интерес към вложения в областта на туризма в България. Те показаха, че са осведомени с богатата ни просвета и множеството исторически монументи, които са под протекция на ЮНЕСКО.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР