Предстои период с големи температурни скокове – до Коледа термометрите

...
Предстои период с големи температурни скокове – до Коледа термометрите
Коментари Харесай

Температурите до края на годината: От люта зима до пролет

Предстои интервал с огромни температурни скокове – до Коледа термометрите ще демонстрират от +18 до минус 10 градуса. Ще има и снежни циклони, с помощта на които с огромна възможност ще посрещнем празниците с нормалния за сезона сняг, съобщи Нова тв.

До 14 декември топъл средиземноморски въздух последователно ще покачва температурите. И в случай че в понеделник следобяд те са сред 5 и 10 градуса, в сряда-четвъртък ще са сред 11 и 16 градуса. Затоплянето носи със себе си условия за мъгли заран около водоемите, в котловините и низините. Повече слънце ще има в понеделник и вторник, до момента в който по-късно облачността ще се усилва. В сряда се чака да духа топъл фьонов вятър с по-силни пориви по северните планински скатове.

От четвъртък съвсем до края на седмицата ще се оформи валежна конюнктура. Първия ден преваляванията ще са от дъжд – краткотрайни, краткотрайно интензивни в някои елементи на Централна и Източна България, с капацитет за гръмотевична интензивност в крайния югоизток. Със захлаждането в петък и събота дъждът ще се обърне в сняг. Ще вали в друга степен съвсем в цялата страна. Ако предстоящият циклон резервира силата и посоката си, можем да чакаме по планините и много предпланински региони съществени натрупвания.

Веднага след снежния интервал ще последват няколко студени дни – в часовете заран температурите ще паднат до минус 8 – минус 10 градуса в някои котловини на Западна България. Дневните температури ще са към и малко над нулата.

При настоящата прогноза на атмосферната динамичност сред 20 и 25 декември - към началото на астрономическата зима, с огромна възможност ще има още един снежен епизод с преобладаващи превалявания от сняг в западната половина на страната.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР