Предстои още един дълъг работен ден за депутатите, който трябва

...
Предстои още един дълъг работен ден за депутатите, който трябва
Коментари Харесай

В парламента днес: Избират нов председател и гласуват вота на недоверие към кабинета Петков

Предстои още един дълъг работен ден за депутатите, който би трябвало да даде отговори, свързани с политическите катаклизми, на които сме очевидци. Работата на Народното събрание стартира с процедурата за избор на нов ръководител на Народното събрание.

След отстраняването на Никола Минчев длъжността извършва Мирослав Иванов. Възможно е на " Продължаваме промяната " за най-високата служба в страната.

Освен това в 19:10 ч народните представители ще би трябвало да гласоподават вота на съмнение към държавното управление. До толкоз продължиха яростните диспути през вчерашния ден, а по закон гласуването би трябвало да е най-рано 24 часа по-късно.

В случай, че депутатите съберат 121 гласа в поддръжка на вота, президентът би трябвало да връчи мандат на първата политическа мощ, в случай че тя не успее да сформира държавно управление - на втората, в случай че и тя не успее - на трета политическа мощ, определена от него.

Вотът беше импортиран от ГЕРБ-СДС с претекст: неуспех във финансовата и икономическата политика на страната.

РЕДОВНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА Народно събрание ОТ 9:30, КАКТО И ИЗВЪНРЕДНОТО ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ВОТА В 19:10 Ч МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО НА И ВЪВ НА " Пожарна охрана СВЕТА И У НАС "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР