Предстои да се сформира Консултативен съвет за развитие на здравния

...
Предстои да се сформира Консултативен съвет за развитие на здравния
Коментари Харесай

Цел: България като дестинация за здравен туризъм

Предстои да се образува Консултативен съвет за развиване на здравния туризъм с присъединяване на представители от отраслови ведомства и на съдружните сътрудници. Това съобщи по време на парламентарния надзор министърът на туризма Христо Проданов.

Той изясни, че напъните на министерството по тази тематика ще са за основаване и налагане на имидж на България като дестинация за здравен туризъм, въвеждане на ваучери за здравна предварителна защита, позициониране на България като дестинация за здравен туризъм, както и уравновесено и интегрирано развиване на този тип туризъм на районно равнище. Министърът заяви, че ще се сътвори дискусионна платформа и онлайн портал за съгласуваност на ограниченията с икономическите субекти в избраните региони.

В Плана за развиване на здравния туризъм е заложена мярка за повишение на успеваемостта на ръководство на ресурсите, планувани са осъществяване съответни действия, като задачата е да се създадат оферти за създаване на нова инфраструктура към тези обекти, която да обслужва източниците на минерална вода, които едва се употребяват или са новооткрити, разяснява министърът.

Проданов подсети, че България е на второ място в Европа по брой минерални извори – към 600, след Исландия.

Министерството и обединението считаме, че развиването на балнео и лечебния туризъм в България има извънреден капацитет, тъй като ще способства за целогодишния туристически сезон и е потребен за здравето на хората, означи още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР