Предстои да бъдат прекратени четири договора за концесии на плажове,

...
Предстои да бъдат прекратени четири договора за концесии на плажове,
Коментари Харесай

Ангелкова прекратява концесиите за плажовете в Созопол, Слънчев ден, Обзор и Лозенец

Предстои да бъдат прекъснати четири контракта за концесии на плажове, разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова в четвъртък пред бТВ.

В случаите с плажовете " Созопол централен " и " Слънчев ден " са открити нарушавания при стопанисването, както и неплащане на вноски.

Концесионерите в Обзор и Лозенец пък са поискали преустановяване на договорите по взаимно единодушие, защото са решили, че не могат употребяват плажовете по метода, по който биха желали.

По мотив споровете сред концесионера и плажуващите на " Делфин " нудисти Ангелкова съобщи, че не трябва да има разделяне сред почиващите. На събралите се пред ведомството протестиращи тя сподели, че плажът може да бъде самостоятелен със характерен статут при законови промени.

По думите на хората по време на сезона е имало и посягане върху природата – били са изсечени гори и шубраци, направена е ненужна и противозаконна стълба. Оформила се е комерсиална зона и е имало спор, разделяне и дискриминация. Те желаеха плажът да има еко статут и да не бъде даван чартърен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР