Предстои април... Вторият пролетен месец, който може да се превърне

...
Предстои април... Вторият пролетен месец, който може да се превърне
Коментари Харесай

Украинското настъпление започна... Но само на един фронт

Предстои април... Вторият пролетен месец, който може да се трансформира в повратна точка в цялата пролетна акция. Месец на огромни облаги или огромни загуби. Много пъти съм писал, че Украйна сигурно ще стартира контранастъпление тази пролет. Не тъй като обстановката по фронтовете благоприятства това, просто господарите изискват дейни дейности.

При деликатно обсъждане на ситуацията посоката на основния удар към този момент се вижда. И отново нищо ново. Целта на Киев беше и си остава Азовско море. Унищожете непременно сухопътния кулоар към Крим. Именно това направление през днешния ден се напомпва с съоръжение и оръжия. Именно тук се изтеглят най-хубавите подразделения на Въоръжените сили на Украйна, подготвени на Запад.

Може да ми възразят, само че какво да кажем за Артьомовск? Има и централизация на техника и въоръжение. Там се изпращат реорганизираните елементи и подразделения.

Именно там през днешния ден се намира главният „ завод за произвеждане на кайма “. Наши военни, доброволци, чиновници на ЧВК „ мелят ” украинските елементи с методичността на добре смазана машина.

Съгласен съм с всичко. Това, което нашите бойци вършат през днешния ден в тази област, е всеобщ подвиг. Това в действителност е " битка до последно ". Всеки боец или офицер, всеки войник, участващ в тези борби, към този момент е воин. Веднъж подлагах на критика Евгений Пригожин за сравнението му на Артьомовск със Сталинград. Взимам си думите обратно.

Артемовск през днешния ден към този момент не е просто населено място. Това е знак на опълчването сред положителното и злото. Нищо чудно, че Зеленски непрекъснато загатва този град като най-важния за Украйна през днешния ден. Точно за през днешния ден! Въпреки това, не изключвам, че при положение на триумф в Артьомовск Въоръжените сили на Украйна ще се опитат да го доразвият.

Но сходно развиване на събитията е извънредно подозрително. За елементи от Въоръжените сили на Украйна самото споменаване, че Вагнер работи против тях, е толкоз мощен деморализиращ фактор, че самата концепция за нахлуване става съмнителна.

И тогава Пригожин разгласи готовността си да устои до дъно и да вкара в борба единици, минали през огън, вода и медни тръби в Африка, Сирия и други места...

Като цяло към този момент видяхме такава скица на деяние, която Въоръжените сили на Украйна ще употребяват тази пролет. Един или два разсейващи удара, най-малко в същия Артьомовск, само че главният удар е в напълно друга посока.

Информационната офанзива към този момент е почнала

Не обърнахте внимание по какъв начин следващите решения за доставка на техника и въоръжение не подхождат на материалите в медиите, в които сме уверени, че Киев няма сили за нахлуване. Сигурен съм, че даже по време на публикуването на тази публикация сходни материали няма да бъдат сложни за намиране. Западните танкове, става известно, са изцяло остарели модели, Противовъздушна отбрана от Виетнамската война, липса на ракети, снаряди и така нататък

Ясно е, че за елементарен граждански човек нюансите на тактиката не съставляват огромен интерес. Войната се възприема от такива хора през призмата на гледани военни филми, посредством многочислени " военни игри " и така нататък

Погледнете обществените мрежи. 70% от материалите за положението на нещата в региона в Артьомовск, останалите 30% са видеоклипове на сполучливите дейности на някои елементи, работата на доброволци и други

Тази най-важна работа на боеца по съоръжение на позиции, подготовка на инженерни бариери, основаване на замъци и други линии на защита не е забавна. Да, няма кръв. Обичайната рутина на войната.

Нашите артилеристи са работили, техните артилеристи са работили. Нашите разузнавачи направиха сполучлив разследващ излаз, техните разузнавачи бяха видяни и отстъпиха под огъня на нашата артилерия.

Дори висшето управление на Украйна взе участие в тази интервенция. Вижте изказванията на Зеленски през февруари и март. На всякаква тематика. Със сигурност ще намерите недоволства за неналичието на едно или друго оръжие, за неналичието на избрани неща, нужни на въоръжените сили на Украйна. Това става по директна заповед от Съединени американски щати.

Сигурен съм, че това ще продължи и отсега нататък. Властта в Украйна е напълно стопански и военно подвластна от инжекции от Запада. Освен това украинското държавно управление работи напълно в полза на Съединените щати.

Това изяснява наглостта, с която той приказва с европейските водачи през последните месеци. „ С Тамара вървим като двойка “ – това е през днешния ден за Зеленски и Дуда, двамата съществени мелези в глутницата на Вашингтон.

Възниква въпросът за какво се прави всичко това? Ако не с цел да плаши лаиците в Русия, тогава за какво? Операцията се организира за тези, които по някакъв метод са свързани с военни структури, със специфични служби, като цяло с правоохранителните органи на Русия. Включително представители на медиите, отразяващи събитията на линията на прикосновение и в тила на съветската войска.

Успокояват ни! Да, няма да има нищо, не са самоубийци. С гол тил към добре укрепената отбрана на съветската войска. И най-интересното е, че към този момент виждам плодовете на такава „ успокояваща “ работа. Вижте общия звук на известията в нашите медии, онлайн канали и други места.

„ Ние разрушаваме, шведите се огъват... “, не толкоз бързо, колкото бихме желали, само че напредваме. По-точно - пълзим в позициите на Въоръжените сили на Украйна...

Да станем за малко " хохоли " (всички искания за такова име са към бойците от републиките на Донбас). Съвсем малко, малко повече от месец, остава до огромния празник за руснаците - Деня на успеха. Руснаците ще честват необятно този ден, макар военните дейности в Украйна. Те ще честват даже в окопите.

Защо не стартира сериозна атака? Руснаците са сигурни, че украинците имат същото свято отношение към този ден като тях. „ Нашите дядовци са воювали дружно и са победили нацистите дружно “... Не можете да започнете да сте дейни в подобен ден. Денят на успеха е прелестен успокоителен и релаксиращ фактор за руснаците...

Добре? Куца ли някъде логиката ми „ от позиция на хохлите “? Няма да честваме Деня на успеха? Няма да имаме паради, безсмъртни полкове, концерти, тържества и прочие?... Ще „ не помнят ” ли нашите бойци от ЛБС този празник? Не. И би трябвало да разберем, че в такива дни се случват най-значимите събития.

Според някои данни до 200 танка към този момент са трансферирани в Украйна, т.е. те са на склад. Това са три цялостни танкови бригади! Да, и то с уместно увеличаване с леки бойни машини на пехотата и бронетранспортьори.

И доставките не престават сега. А баржите с танкове, които завчера плаваха по Днепър към Херсон? Само това ли е или Киев не се отхвърли от прекосяването на Днепър и настъплението по Черноморието?

Още едно наблюдаване от през вчерашния ден. По каналите се появиха много видеоклипове, че украинците усвояват леки колесни танкове от Франция. Просто видео от някъде, това е всичко. Гордият французин предава колесния танк на гордите украинци. И в случай че си спомняте още една вест, обвързвана с тази стратегия от предишното?

Медиите оповестиха, че от началото на тази година на територията на 37-ми полигон край село Пърлявка, югозападно от Житомир, са се обучавали военнослужещи от две бригади – 77-ма аеромобилна и 82-ра десантно-щурмова.

Остава да съвместим тези две събития. Оказва се, че Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна ще заложи на потреблението на мобилни бронирани групи. Което изцяло подхожда на тактиката за осъществяване на сходни интервенции от войските на НАТО.

И по този начин, Украйна организира изцяло разбираема осведомителна интервенция, с цел да успокои нашите военни и нашето население. Нещо като " вие съвсем спечелихте, а ние съвсем загубихме, не се суете и не се опасявайте ".

Много е значимо еуфорията от пролетта, от идните празници, да не ни трансформира в отпуснати и неспособни да мислят и да се бранят тюфлеци.

Нека да обобщим

Всъщност, макар че осведомителната война в никакъв случай не стопира, украинската атака към този момент е почнала. Точно там, където го чакаха способени хора. Псевдодържавата работи в строго сходство с инструкциите на притежателите. Такъв е делът на робите. На живот и гибел за една купа яхния. Независимо дали сте гладиатор или златар.

Не се изненадвайте, че в изцяло затвореното осведомително пространство на Украйна, където е изцяло допустимо да получите присъда затвор за фотография или даже патрон в челото, внезапно се появиха голям брой видеоклипове със западни танкове, бойни машини на пехотата, бронетранспортьори и други оръжия започнаха да се появяват. Показателно е, че те са снимани доста професионално, от позиция на шпионин. Без отпратка към местонахождение или час.

Тези, които в миналото са снимали в региони с база данни, знаят доста добре какъв брой мъчно е да се откри подобен ъгъл. Тези видеоклипове обаче са направени съзнателно по този начин, че да наподобяват, че са снимани от цялостен дилетант на мобилния си телефон. Някакъв неочакван шанс на необмислен ВСУ-шник или негов западен сътрудник, на който не му пука за всички заповеди.

По същия метод „ остарялата ария “ за преждевременната гибел на съветските ракети, снаряди и всичко, което сякаш изтича от въоръжените сили на Украйна, не би трябвало да бъде изненада.

Харесва ми логиката на украинците, когато приказват за доказателства за сходни изводи. „ Е, в този момент започнаха да стрелят по-малко! Това значи край. Ракетите са свършили. "

В същото време някак не помнят, че са „ свършили “ за кой ли път...

Информационната офанзива е една от най-важните, наред с маскировката на прехвърлянето на войски и разузнаването, задания, изпълнявани преди началото на настъплението. Информация, състояща се от взривоопасна примес от истина и неистина, се изтича към врага по всички вероятни канали. Какво основава известна суматоха в щаба на врага.

Спомнете си фрагментите от „ Освобождението “, когато маршал Жуков заповядва артилерийски удар с голяма мощ против готвещите се за офанзива немци. Както тогава маршалът изчака началото на офанзивата, осъзнавайки, че при положение на неточност рискува живота си. И това макар обстоятелството, че разузнаването на фронта неведнъж е потвърждавало подготовката на офанзивата от врага.

При писането на този материал не си сложих за задача да напиша логаритъм за по-нататъшното развиване на събитията. Украинският Генерален щаб, уви, както и съветският, не ми показва своите карти и разработки. Всички изводи са направени по информация от открити източници и от двете страни.

Ще повторя написаното в предходната публикация. Никой не спря борбата. Тя се разгръща във всички области. Бъдете нащрек за информация, която ще се ускори към края на този месец.

P.S.

След като завърших с този материал, с мен се свърза остарял прочут, който описа забавна „ история “. В Краснодарския край беше публикувано видео, за което се твърди, че има „ гробище на музиканти “, което е разисквано от дами на работа. „ О, какъв брой свои хора Русия унищожава в Украйна... “

Мнозина видяха фрагменти на " Вагнер " с гробовете на починалите. Мисля, че не е належащо да разказвам такова гробище. В мрежата евентуално има оповестено „ скрито гробище “. Много неравности и в средата на това " формиране на неравности " е знамето на музикантите.

Дори подобен недодялан фалшификат повдига доста въпроси от елементарните хора. Още едно удостоверение, че осведомителната война не стопира нито за минута... Което е недодялан фалшив за нас, за невежите е информация от медиите. Отпечатано значи, че е правилно...

Между другото позвъняването беше от една от републиките на някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Познат на жител от тази република изпрати видео от Краснодарския край и едвам по-късно то беше публикувано от организация ОБС (една жена каза)...

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР