Представляващият Висшия съдебен съвет и членове на съдийската колегия реагираха

...
Представляващият Висшия съдебен съвет и членове на съдийската колегия реагираха
Коментари Харесай

Магдалинчев: Позицията на Лозан Панов е опит за влияние върху съдебния състав

Представляващият Висшия правосъден съвет и членове на съдийската гилдия реагираха остро против обръщението на ръководителя на Върховния касационен съд, в което Лозан Панов приканва сътрудниците си да решат бързо проблема с австралиеца и да не се опасяват от мощните на деня. Според Боян Магдалинчев позицията на Панов е опит за неприемливо въздействие върху правосъдния състав.


Темата за обръщението на Лозан Панов по проблема " Джок Полфрийман " пред съдийската гилдия повдигна Боян Магдалинчев, а ръководителят на Върховния касационен съд напусна съвещанието. Тезата на Панов, че правосъдният състав би трябвало да реши бързо проблема с настояването на основния прокурор да се възобнови производството по предварителното освобождение на Полфрийман от пандиза - провокира реакцията на Магдалинчев.
Боян Магдалинчев, представляващ Висшия правосъден съвет: Г-н Панов по този метод може да се пробва да въздейства върху правосъдният състав. Недопустимо е. Защото намеквайки, че разногласието не е по никакъв начин сложен от правна страна, той всъщност споделя и какъв ще бъде акта, дали ще бъде решение или определение. Аз съм повече от уверен, че тези сътрудници са по-добри експерти от господин Панов в региона на наказателното право.
Магдалинчев беше подсилен от сътрудника си Севдалин Мавров. Атанаска Дишева обаче възрази, че разискването на обръщението не е част от дневния ред и в отсъствието на създателя му дебатът наподобява на " приятелски съд ". Така колегията не разиска позицията на Лозан Панов. Той беше сбит пред медиите.
Лозан Панов, ръководител на Върховния касационен съд: Това, което съм желал да кажа, съм го споделил, написано е и е на уеб страницата на Върховен касационен съд. Нямам какво повече да кажа.
Вчерашният апел на Панов към вътрешния министър да бъде изпълнено определението на арбитър Калин Калпакчиев и сътрудниците му и да не се лимитира правото на Полфрийман да се придвижва свободно беше коментирано от премиера.
Бойко Борисов, министър-председател: Щом висшия арбитър го е призовал, аз съм незабавно склонен със съдиите. Каквото кажат и аз съм склонен.Така съм подготвен, че каквото се произнесе висшия арбитър да се съгласявам с него и да не го разясня.
Вчерашното послание на Панов е второто, в което той подлага на критика реакцията против решението за предварителното условно освобождение на Джок Полфрийман.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР