Представителят на Зелените от Франция в Европейския парламент Карима Дели

...
Представителят на Зелените от Франция в Европейския парламент Карима Дели
Коментари Харесай

Предлагат 130 км/ч максимална скорост по магистралите в целия ЕС

Представителят на " Зелените " от Франция в Европейския парламент Карима Дели ще предложи Европейския съюз да ограничи оптималната скорост на всички страни членки по автомагистралите на 130 км/ч. Там, където и в този момент е по-малка, ще остане такава. Ако бъде признато предлагането, ще бъдат наранени страни като България и Полша със настояща оптималната скорост 140 км/ч, само че най-много Германия, където 130 км/ч е единствено целесъобразната, а не наложителната по аутобаните.

Евродепутатката също по този начин ще внесе предложение младите водачи да имат право да карат първите месеци, откакто са взели брошура до 90 км/ч най-много. Карима Дели нашумя в последните дни, откакто подмятна концепцията да се вкара нова шофьорска брошура за водачите на огромни джипове, написа Politico.

Тя твърди, че тези транспортни средства освен заемат повече място и са по-малко енергийно ефикасни, само че също по този начин е по-вероятно да вземат участие в произшествия с доста по-сериозни последствия.

Категрия " B ", изисквана сега за шофиране на леки и лекотоварни коли, не е изцяло подобаваща за най-тежките леки коли, споделя евродепутатката. Вместо това желае да се вкара брошура с нов лиценз " B+ ", който да се ползва за коли и микробуси с тегло над 1,8 тона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР